Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Car Wallet: Πότε μπαίνει τελικά σε εφαρμογή το ψηφιακό πορτοφόλι οδηγού/οχήματος

Το Car Wallet θα έχει σε ηλεκτρονική μορφή την άδεια οδήγησης μαζί με τα σημαντικότερα στοιχεία του οχήματός μας και θα έπρεπε να είναι έτοιμο από τον Μάρτιο.

Το Car Wallet, το ψηφιακό πορτοφόλι στο οποίο θα υπάρχουν καταχωρημένα σε ηλεκτρονική μορφή η άδεια οδήγησης και τα στοιχεία του οχήματός μας, θα έπρεπε σύμφωνα με τις αρχικές εξαγγελίες των αρμόδιων φορέων να έχει μπει σε εφαρμογή από τον Μάρτιο.

Τελικά, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του SPORT24 το το ψηφιακό πορτοφόλι οδηγού/οχήματος θα είναι έτοιμο μέσα στον Ιούλιο. Το πρώτο δεδομένο που θα φιλοξενεί είναι η άδεια οδήγησης. Ο κάτοχος θα εγκαθιστά την εφαρμογή του Car Wallet στο smartphone του και στη συνέχεια να μπορεί να ενσωματώσει σε αυτή το δίπλωμά του σε ψηφιακή μορφή.

Σε επόμενη φάση, το Car Wallet θα περιλαμβάνει ψηφιακά όλα τα στοιχεία του οδηγού αλλά και των οχημάτων του:
  • την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος,
  • το ασφαλιστήριο συμβόλαιο,
  • τη βεβαίωση τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ),
  • το ιστορικό συντήρησης του οχήματος,
  • τις παραβάσεις και τους βαθμούς στο point system.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ενσωμάτωση της άδειας κυκλοφορίας και του ΚΤΕΟ θα είναι εφικτή μέχρι το τέλος του έτους, ενώ το 2023 θα ακολουθήσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Το δυσκολότερο όλων είναι η ένταξη του ιστορικού συντήρησης του οχήματος, οπότε αυτό θα είναι και το τελευταίο που θα ενσωματωθεί στο Car Wallet. Ο λόγος είναι ότι αυτό προϋποθέτει όλες οι εργασίες που γίνονται σε ένα όχημα να καταχωρούνται ηλεκτρονικά σε συγκεκριμένη βάση δεδομένων, από όλα τα συνεργεία, εξουσιοδοτημένα ή μη.

Κάθε στοιχείο που θα είναι καταχωρημένο στο Car Wallet θα έχει νομική ισχύ. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα πως σε ενδεχόμενο έλεγχο της Τροχαίας, ο οδηγός θα μπορεί να δείχνει το δίπλωμά του ή την άδεια οδήγησης μέσω του Car Wallet, ενώ και οι Αρχές θα μπορούν να έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση στα αντίστοιχα στοιχεία.

Πηγή sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου