Δεν υπάρχει κάτοχος σκύλου που να μην πιστεύει σθεναρά ότι μέσα στο τεράποδό του κρύβεται υπέροχα παγιδευμένο κάτι το βαθύτατα ανθρώπινο.” Ο σκύλος είναι «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» και όχι τυχαία, καθώς είναι πάντα εκεί για εσένα και στα εύκολα και στα δύσκολα, ενώ σίγουρα δε σε κάνει ποτέ να βαριέσαι και σου χαρίζει απλόχερα την αγάπη του. 
Κοντά στο σκύλο γίνεσαι περισσότερο άνθρωπος!”.

Αξίζει λοιπόν να προσέξουμε αυτήν τη διαχεόμενη ζωοφιλία που δεν είναι βίτσιο, χούι, παραξενιά, αλλά ανθρώπινη συναισθηματική ευαισθησία χωρίς όρια. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον αστυνομικό σκύλο στα Τρίκαλα τον γνωστό και βραβευμένο FLEXY ,ο οποίος μπορεί να εργάζεται για την τοπική ΕΛΛΑΣ και όχι μόνο, ανήκει αποκλειστικά στον άνθρωπο που τον εκπαίδευσε και συζεί μαζί του ο Τρικαλινός Αστυνομικός Μιχάλης Σακομήτρος. 
Ο “κάτοχος” του σκύλου πριν απ’ όλα έχει την τύχη να αποκτήσει το προνόμιο ότι το τετράποδο, αναγνωρίζει από νωρίς τον αφέντη του και αφοσιώνεται σε αυτόν και μαζί έχουν επιφέρει ουκ ολίγες επιτυχίες που αφορούν την εξεύρεση ναρκωτικών ουσιών …
Μπορεί να παίζει με όλους, αλλά μόνο ο “ένας” ταράζει τα σωθικά του. Τον αναγνωρίζει, τον διαισθάνεται από απόσταση, ενίοτε τείνει να σπάσει την αλυσίδα του για να τον προϋπαντήσει. Ο FLEXY θεωρείται το ΄’άλλο μισό του Μιχάλη ενώ και οι δυο μαζί αποτελούν κομμάτι της οικογενείας αφού ο Τρικαλινός Αστυνομικός είναι και εξαιρετικός οικογενειάρχης με την σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά ….

Οι άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται για την επιβολή του νόμου πρέπει να διαθέτουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία θα πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους σκύλους της Αστυνομίας ανά τον κόσμο. Αυτά τα εξαίρετα ζώα προέρχονται από γενεές σκύλων οι οποίοι ανατρέφονται για να φέρουν εις πέρας τις δύσκολες και απαιτητικές αποστολές που τους ανατίθενται από την Αστυνομία καθημερινά.
Πάντως πέρα από τις αποστολές ο Μιχάλης Σακομήτρος έχει εκπαιδεύσει τον σκύλο του να συμμετέχει και σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπως πριν από λίγες ημέρες που εξήγησε στος λιλιπούτειους μαθητές του ΚΔΑΠ Πύλης την φιλικότητα και την λειτουργία του σκύλου με χτυπήματα απέναντι στην μάστιγα της εποχής …


Πηγή trikalaidees.gr