Σε αυξημένη ετοιμότητα είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι συνοριοφύλακες για την αποτροπή προσπάθειας μαζικής εισόδου μεταναστών στον Εβρο


Ο Παναγιώτης Χαρέλας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων και ο Παναγιώτης Καλακίκος, δήμαρχος Σουφλίου μίλησαν στην ΕΡΤ για την καθημερινότητά τους στην ακριτική Ελλάδα.

«Η τουρκική ρητορική δεν μπορεί να αγγίξει τους συναδέλφους μου γιατί ούτως ή άλλως δουλεύουν “στα κόκκινα”, δουλεύουν σε έναν συναγερμό γιατί έχουμε αυξημένες πιέσεις σε θάλασσα και στεριά» δήλωσε ο κ. Χαρέλας.

Έχουν αυξηθεί οι εισροές μεταναστών στα σύνορα

Όπως τόνισε ο κ. Χαρέλας στις «Συνδέσεις» η πίεση των μεταναστευτικών ροών εξαρτάται από την εποχή. «Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια υπάρχει σίγουρα μία αυξητική τάση σε ανάλογα διαστήματα. Γι’ αυτό και έχει “χτυπήσει συναγερμός” σε όλες τις δυνάμεις των συνοριακών φυλάκων».



Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων «βρισκόμαστε σε μια αυξημένη επιτήρηση. Κάνουμε καθημερινό αγώνα για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα σύνορά μας κλειστά στις παράνομες εισόδους με μπροστάρηδες τους διακινητές».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους μίλησε στην ΕΡΤ και ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος ο οποίος τόνισε ότι «αυτό το διάστημα επειδή η στάθμη του νερού έχει πέσει οι διακινητές προσπαθούν να περάσουν στη χώρα μας μετανάστες».

Ο κ. Καλακίκος επιβεβαίωσε την αυξημένη ροή μεταναστών στον Έβρο επισημαίνοντας όμως ότι «ο φράχτης έχει στρέψει τα άτομα αυτά προς το κέντρο του νομού και ο δήμος Σουφλίου δέχεται μεγάλη πίεση».

Ο δήμαρχος της ακριτικής πόλης επισήμανε ότι έχει εμπιστοσύνη στον στρατό και την αστυνομία ενώ όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόβλημα.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ertnews.gr