Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Μεταναστευτικό: Σημαντική αλλαγή στο σύστημα ασύλου από 1η Σεπτεμβρίου - Η πρόταση της κυβέρνησης στην ΕΕΣυνάντηση με την Επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον είχαν οι κ.κ. Γεραπετρίτης, Θεοδωρικάκος και Πλακιωτάκης.

Νέα πρόταση που ενσωματώνει θεμελιώδη δικαιώματα στο ελληνικό σύστημα ασύλου, παρουσίασαν υπουργοί της κυβέρνησης στην Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον , σύμφωνα με ανάρτηση της ιδίας, στο twitter.

Συγκεκριμένα, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων στην ανάρτηση της στο twitter, αναφέρει τα εξής:

«Υποχρέωση η προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων»

«Μίλησα με τους Έλληνες υπουργούς, Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργο Πλακιωτάκη, για να συζητήσουμε για τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων, τη μετανάστευση και τα θεμελιώδη δικαιώματα», δήλωσε η κα Γιόχανσον και συμπλήρωσε: «Η προστασία των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων από παράνομες εισόδους είναι υποχρέωση. Η βίαιη και η παράνομη απέλαση μεταναστών πρέπει να σταματήσει τώρα».

Παράλληλα, η Επίτροπος σημείωσε: «Οι υπουργοί παρουσίασαν μια νέα πρόταση για την ενσωμάτωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στο πλαίσιο του ελληνικού συστήματος ασύλου. Χαίρομαι που αυτή η πρόταση θα τεθεί σε εφαρμογή ως την 1η Σεπτεμβρίου. Η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το μεταναστευτικό συνδέεται με την ορθή εφαρμογή των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ».


ΠΗΓΗ   iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου