Εξιχνιάστηκαν δεκαεπτά περιπτώσεις κλοπών στη Λακωνία


Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών


Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -20.000- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, δεκαέξι (16) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) απόπειρα κλοπής, κυρίως σε οχήματα, σε παραθαλάσσιες περιοχές της Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (22.7.2022) το μεσημέρι, στη Σκάλα Λακωνίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 17 και 27 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
διακε
Ειδικότερα, χθες (22.7.2022) το πρωί στη Σκάλα Λακωνίας, οι ανωτέρω διέρρηξαν όχημα ημεδαπής και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -105- ευρώ, και προσωπικά αντικείμενα.

Μετά από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, εντόπισαν τους ανωτέρω στη Σκάλα Λακωνίας και σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε όχημα που επέβαιναν, βρέθηκαν τα ανωτέρω αφαιρεθέντα.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 23.5.2022 έως και την 21.7.2022, είχαν διαπράξει επιπλέον -14- περιπτώσεις κλοπών και -1- απόπειρα κλοπής σε οχήματα, που ήταν σταθμευμένα σε παραθαλάσσια σημεία, καθώς και -1- περίπτωση κλοπής τσάντας λουόμενου αλλοδαπού, αφαιρώντας συνολικά, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -20.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ κατασχέθηκε το όχημα τους ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από τo Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


bordernews.gr