Με ποσότητα 25 κιλών τσαγιού, το οποίο είχαν συλλέξει παράνομα στο Μιτσικέλι και θα διέθεταν προς πώληση, εντοπίστηκαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.


Το περιστατικό σημειώθηκε, όταν κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ, μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών, εντόπισε ένα όχημα να κινείται στην περιοχή των Λιγκιάδων.

Σε συνεργασία με την Άμεση Δράση, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα συνδρομής της Θηροφυλακής, τα δύο άτομα συνελήφθησαν, καθώς όπως διαπιστώθηκε, είχαν συλλέξει μεγάλη ποσότητα τσαγιού, το οποίο μάλιστα είχαν ξεριζώσει, κάτι που απαγορεύεται από τη Δασική και Περιβαλλοντική Νομοθεσία. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η παρανόμως συλλεχθείσα ποσότητα τσαγιού μεταφέρθηκε στο Δασαρχείο Ιωαννίνων, όπου έγινε καταμέτρηση και ζύγιση, για να ακολουθήσει στη συνέχεια, η προβλεπόμενη διαδικασία του πλειστηριασμού.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ επιθυμεί να εκφράσει την θερμές ευχαριστίες προς την Άμεση Δράση Ιωαννίνων, για τη στενή συνεργασία και για την άμεση συνδρομή, όπου και όποτε έχει ζητηθεί.

 Η συγκρότηση, άλλωστε, μικτών κλιμακίων ελέγχου από συνεργεία της ΕΛ.ΑΣ με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή αποτελεί μία πάγια και άκρως επιτυχημένη τακτική που εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία και ορατά αποτελέσματα ειδικότερα στην Ήπειρο τα τελευταία χρόνια.


ΠΗΓΗ  fanaripress.gr