Σε λίγες ώρες στη Ναύπακτο, το τελευταίο αντίο στην 26χρονη αστυνομικό Χαρούλα Κανέλλου θα πουν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι της από το Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης-Υμηττού όπου υπηρετούσε.
Απαρηγόρητος ο συνάδελφος της, με τον οποίο η 26χρονη είχαν βγει για μια συνηθισμένη περιπολία τα ξημερώματα της Τετάρτης σε περιοχές του δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, μέχρι την στιγμή που άρχισε για εκείνη η αντίστροφη μέτρηση για την ζωή της.

Από την στιγμή που η κοπέλα του παραπονέθηκε πως κάτι δεν πάει καλά μέχρι την κατάρρευση της μέσα στο περιπολικό, ο αστυνομικός κατέβαλλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την βοηθήσει χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αμέσως ειδοποίησε τους ανωτέρους του στο αστυνομικό τμήμα, όπου έλαβε την εντολή να την μεταφέρει το γρηγορότερο στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Χωρίς να χάσει χρόνο ο αστυνομικός μετέφερε μέσα σε λίγα λεπτά την 26χρονη στο νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου οι γιατροί την παρέλαβαν χωρίς σφυγμό, καθώς είχε αφήσει την τελευταία της πνοή μέσα στο περιπολικό.

Όπως ανέφεραν χθες στο protothema.gr πηγές από το Ασκληπιείο Βούλας η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα χωρίς σφυγμό. Οι γιατροί έδωσαν σκληρή μάχη για τουλάχιστον μια ώρα εφαρμόζοντας καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) προκειμένου να την επαναφέρουν στη ζωή, όμως οι προσπάθειές τους δεν είχαν αποτέλεσμα.

Για τον λόγο αυτό όλοι θεωρούν σίγουρο πως τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής που διενεργήθηκαν στη σορό της 26χρονης θα φωτίσουν τις συνθήκες του αιφνίδιου θανάτου της που μέχρι τώρα έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά.

Την είδηση του άδικου χαμού της έκανε γνωστή το npress.gr και ο δήμαρχος Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κωνσταντάρας ο οποίος αποχαιρέτησε την 26χρονη αστυνομικό Χαρούλα Κανέλλου μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Είμαστε συγκλονισμένοι από την απώλεια μιας νέας 26χρονης κοπέλας, θυγατέρας του εξαιρετικού φιλου και συμπολίτη μας Γιάννη Κανέλλου από την Κόφτρα Αναλήψεως, που έφυγε αιφνίδια από την ζωή. Κουράγιο να δώσει ο Θεός στην οικογένεια. Καλό παράδεισο στην όμορφη ΧΑΡΟΥΛΑ».

Ο ίδιος μάλιστα σε δηλώσεις του στο protothema.gr αναφέρθηκε στην εδώ και χρόνια φιλία του με τον πατέρα της 26χρονης Γιάννη Κανέλλο επίσης αξιωματικό της αστυνομίας: «Είναι τραγικό αυτό που συνέβη να φύγει έτσι από την ζωή το κορίτσι. Δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Με τον πατέρα της που είναι επίσης αξιωματικός της αστυνομίας πολλά χρόνια στη Ναύπακτο μας συνδέει φιλία. Η Χαρούλα ξέρω πως εργαζόταν σε αστυνομικό τμήμα στην Αθήνα. Δυστυχώς, απίστευτο να φύγει έτσι το παιδί».

Η κηδεία σύμφωνα με ανάρτηση φίλου της οικογένειας έχει προγραμματιστεί για σήμερα ο απόγευμα στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στη Ναύπακτο:

«Δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Η ΧΑΡΟΥΛΑ ΚΑΝΕΛΛΟΥ δεν βρίσκεται ποια μαζί μας. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 και ώρα 17.30 στον ιερό ναό ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ. Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της και ο Πανάγαθος Θεός να τους δίνει δύναμη και κουράγιο».

Την όμορφη Χαρούλα αποχαιρέτησε με συγκινητικά λόγια προς τους γονείς της Γιάννη κι Ελισάβετ και τις δυο μικρότερες αδελφές της Έφη και Βασιλίνα κι ένας συνάδελφος του Γιάννη Κανέλλου από το αστυνομικό τμήμα της Ναυπάκτου μαζί με ένα ποίημα του Κωστή Παλαμά:

«ΧΑΡΟΥΛΑ, καλό σου ταξίδι,

Σήμερα η μέρα ξεκίνησε με χαμόγελα. Σήμερα τα χαμόγελα δεν άργησαν να παγώσουν στα χείλη. Σήμερα τα χείλη κόλλησαν, αδυνατούν να αρθρώσουν λόγια. Σήμερα τα λόγια είναι περιττά. Σήμερα η θλίψη, ο πόνος, ο θρήνος, ο στεναγμός άπλωσαν τα ολόμαυρα φτερά τους κι αγκάλιασαν σφιχτά το σπιτικό του πολυαγαπημένου φίλου, συναδέλφου-συνεργάτη στο αστυνομικό τμήμα Ναυπάκτου αλλά και εκλεκτού συντοπίτη Γιάννη Κανέλλου αφού, η Χαρούλα του Γιάννη και της Ελισάβετ, της Έφης και της Βασιλίνας, η Χαρούλα όλων μας, δεν είναι πια κοντά μας, δεν πρόκειται να επιστρέψει ξανά εκεί, στη γονική και στοργική θαλπωρή όπως και πρώτα.

Το ανεπάντεχο νέο αντήχησε σα ντουφεκιά απ’ άκρη σ΄ άκρη στη πόλη της Ναυπάκτου, άχαξε πέρα ως πέρα στις ράχες της πατρώας γης, αλλά κι ως κάτω κει τη λεβεντογένα Κρήτη, γενέτειρα της απαρηγόρητης Ελισάβετ, απλώνοντας μια απέραντη βουβαμάρα, σπέρνοντας ένα ανείπωτο, ένα μετέωρο γιατί. Ο μαύρος καβαλάρης με το ανήλιαγο πρόσωπο, κατυφής, σκυθρωπός κι αδίστακτος, χωρίς να χάσει χρόνο, την άρπαξε βιαστικά και βίαια, να την πάει στο ανεπίστρεπτο ταξίδι του, εκεί βαθιά στο ολόμαυρο σκοτάδι. Τόσο πρόωρα, τόσο άξαφνα, τόσο απροσδόκητα, τόσο άδικα. Τι ζήλεψε άραγε στο πρόσωπό της και ως άλλος Πλούτωνας την απήγαγε στην αγκαλιά της γής;

Τα τρυφερά γεμάτα ορμή νιάτα; Την μοναδική ομορφιά; Τα ανεκπλήρωτα όνειρα; Τις ιδιαίτερες φιλοδοξίες; Και γιατί όχι; Μήπως δεν είναι αρκετά να τον σαγηνεύσουν, να σβήσει την αστείρευτη δίψα του; Χαρούλα, η τύχη αγαπούλα μου και η μοίρα έπαιξαν ένα άκομψο παιχνίδι μαζί σου, όμως εδώ, εδώ, νομίζω και δεν είναι ντροπή να το πω σταματώ, βουρκώνω, ένας κόμπος με πνιγεί στο λαιμό, δάκρυα κυλούν στα μάγουλά μου, λυγίζω, σφίγγω με πείσμα τα χείλη και, μόλις που προλαβαίνω να παραδώσω ευλαβικά τη σκυτάλη, στους αξεπέραστους στίχους ενός αριστουργήματος του Μεσολογγίτη ποιητή των ποιητών Κωστή Παλαμά που, με αβάσταχτο πόνο και θλίψη για τον πρόωρο χαμό του πεντάχρονου παιδιού του Άλκη, έγραψε κι αφιέρωσε, και, με την ίδια τολμώ να πω αγάπη και πόνο στην καρδιά, αφιερώνω κι εγώ με τη σειρά μου στο δικό μας παιδί, τη Χαρούλα μας:

Αφκιαστο κι αστόλιστο του χάρου δε σε δίνω
Στάσου με τ΄ανθόνερο την όψη σου να πλύνω,

Το στερνό το χτένισμα με τα χρυσά τα χτένια
Πάρτε απ΄ τη μανούλα σας μαλάκια μεταξένια,
Στο σκοτάδι που σε πάει ο μαύρος καβαλάρης
Πρόσεξε απ΄ το χέρι του τίποτε να μην πάρεις,
Μήπως και του χάροντα καθώς θα σε κοιτάξει
Του φανείς αχάιδευτο και σε παραπετάξει,
Κι αν διψάσεις μην το πιείς απ΄ τον κάτω κόσμο
Το νερό της αρνησιάς φτωχό, κομμένο δυόσμο,
Μην το πιείς κι ολότελα κι αιώνια μας ξεχάσεις
Βάλε τα σημάδια σου το δρόμο να μη χάσεις,
Και στο σπίτι τ΄ άραχνο γυρνώντας ω! ακριβέ μας
Γίνε αεροφύσημα και γλυκοφίλησέ μας».

ΠΗΓΗ    protothema.gr