Συνελήφθησαν (2) άτομα που ενέχονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης διαμονής αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια


Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν και συνέλαβαν χθες (07-07-2022), δύο (2) αλλοδαπούς ηλικίας 36 και 33 ετών, οι οποίοι ενέχονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης διαμονής στην ελληνική επικράτεια ατόμων που στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων.

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της (07-07-2022), σε περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε στην είσοδο πολυκατοικίας ο πρώτος, ο οποίος είχε το ρόλο του «τσιλιαδόρου», ενώ στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό διαμερίσματος βρίσκονταν δύο (2) αλλοδαποί που στερούνταν εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, καθώς και ο δεύτερος συλληφθείς.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι παράτυποι μετανάστες εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια και μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη όπου τους παρέλαβε ο 33χρονος. Στη συνέχεια τους οδήγησε στο ανωτέρω διαμέρισμα όπου θα διέμεναν έναντι χρηματικού ποσού, μέχρι να προωθηθούν σε έτερες χώρες της Ευρώπης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος τους αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


bordernews.gr