«Βροχή» προστίμων αναμένεται να φέρει η ψηφιοποίηση υπηρεσιών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και συγκεκριμένα η νέα υπηρεσία “MyAuto” που θα συνδέεται άμεσα με το Audit-Car.


Το MyAuto, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα από τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών, αποτελεί ένα ψηφιακό πορτοφόλι που εδώ και λίγες ώρες 
βρίσκεται σε ισχύ, περιλαμβάνοντας όλα τα στοιχεία για το σύνολο των κυκλοφορούντων οχημάτων στην Ελλάδα, και ειδικότερα:

- τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας
- αν το όχημα είναι σε κίνηση / ακινησία ή έχει κλαπεί
- στοιχεία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας
- το αποτέλεσμα του Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) και η ημερομηνία του επόμενου ελέγχου
- στοιχεία ασφάλισης

Μέσω του MyAuto οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα έχουν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε πληροφορίες που αφορούν το αυτοκινήτό τους.

Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμο 30.000 ευρώ

Πρόσβαση, ωστόσο, θα έχουν και τα όργανα ελέγχου, τα οποία -μέσω της «συγγενικής» εφαρμογής Audit-Car- θα μπορούν να διαπιστώσουν εύκολα αν κάποιο αυτοκίνητο κυκλοφορεί ενώ είναι ανασφάλιστο, αν δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας, αν δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ ή αν έχει τεθεί σε ακινησία.

Όπως, μάλιστα, ανέφεραν στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου οι συναρμόδιοι υπουργοί, στην «τσιμπίδα» των ελεγκτικών αρχών αναμένεται να πέσουν εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί οι οποίοι κυκλοφορούν παράνομα το αυτοκίνητό τους.

Ο εντοπισμός των εν λόγω οχημάτων από τους ελεγκτές θα γίνεται ταχύτατα χωρίς να απαιτείται η χρονοβόρα διαμεσολάβηση τρίτων υπουργείων.


Ο πέλεκυς αναμένεται να πέσει βαρύς ειδικά σε όσους έχουν θέσει σε ακινησία το όχημά τους, καταθέτοντας online τις πινακίδες των ΙΧ τους, αλλά συνεχίζουν να κυκλοφορούν το αυτοκίνητό τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπονται κυρώσεις που κυμαίνονται
από 10.000 ευρώ -εφόσον διαπιστωθεί ότι το αυτοκίνητο είναι σε κυκλοφορία παρότι έχει δηλωθεί σε ακινησία - έως 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες διασυνδέονται με πληροφοριακά συστήματα των φορέων του δημοσίου τομέα και ιδίως του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Α.Α.Δ.Ε., της ΕΛΑΣ και του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι σε λειτουργία τέθηκε σήμερα και η υπηρεσία της ηλεκτρονικής μεταβίβασης που βάζει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και αγοραστών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων οι οποίοι πλέον δεν χρειάζεται να μεταβαίνουν με φυσική παρουσία σε καμία υπηρεσία του δημοσίου.




ΠΗΓΗ  carandmotor.gr