Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (22-7-2022), σε περιοχές του Έβρου και της Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι σε αγροτική οδό πλησίον του οικισμού Μαΐστρου Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός - διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθως το όχημα εξετράπη της πορείας του, ακινητοποιήθηκε και προκλήθηκε πυρκαγιά χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ ο δράστης – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στον οικισμό Κεσσάνης Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το όχημα αρχικά δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα να έχει εκτραπεί εκτός της οδού, να έχει καταπέσει εντός των αλυκών και να έχει προκληθεί πυρκαγιά, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ ο δράστης – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Στη τρίτη περίπτωση, το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε αγροτική οδό πλησίον του οικισμού Νίψας Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το όχημα αρχικά δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Κατά την ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό όχημα, όπου προσέκρουσε τελικά σε αυτό προκαλώντας φθορές, ενώ οι αστυνομικοί άμεσα συνέλαβαν τον δράστη - διακινητή, ο οποίος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη του.

Επιπλέον προέκυψε ότι για το όχημα έχει δηλωθεί υπεξαίρεση την 21-7-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, ενώ έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι τρεις οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα και ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρείς υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, Ιάσμου και Τυχερού.


bordernews.gr