Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ορεστιάδας στον Έβρο


Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικώνκαι περί αλλοδαπών κατά περίπτωση


Συνελήφθησαν προχθές (19-7-2022) το απόγευμα, στη Ορεστιάδα Έβρου, στο πλαίσιο συντονισμένης και οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης πέντε άτομα, τρεις αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας πραγματοποίησαν επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν στην Ορεστιάδα τους δύο αλλοδαπούς δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν ναρκωτικές ουσίες τις οποίες μεταφόρτωσαν στο χώρο αποσκευών Ι.Χ.Ε αυτοκίνητου, στο οποίο επέβαιναν οι δύο συνεργοί τους (ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός),με τη βοήθεια του ενός εξ αυτών.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου και του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου.


Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου εντόπισαν και κατάσχεσαν:
  • 20 κιλά και 580 γραμμάρια ναρκωτική ουσία «MDMA» σε βραχώδη και κρυσταλλική μορφή,
  • 6 κιλά και 755 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη,
  • 1 κιλό και 135 γραμμάρια προκαΐνη και
  • 10 κιλά και 421 γραμμάρια άγνωστη ναρκωτική ουσία.
Συνακόλουθα συνελήφθη σε οικισμό του Έβρου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας ο δεύτερος ημεδαπός δράστης, ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα συντόνιζε και οργάνωνε την παράνομη δράση της μεταφοράς των ανωτέρω ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον για τον έναν αλλοδαπό δράστη εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης ελληνικών δικαστικών αρχών για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ όπως διαπιστώθηκε εισήλθε παράνομα στην ενδοχώρα.


Κατασχέθηκαν συνολικά οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες, ένα Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 3.375 ευρώ,12κινητά τηλέφωνα και 1 ηλεκτρονική συσκευή (τάμπλετ).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας.


bordernews.gr