Κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας



Μετά από επιχείρηση της αστυνομίας σήμερα το πρωί σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους - Μυκηνών Αργολίδας, συνελήφθησαν 49 άτομα, εκ των οποίων τα 40 άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, 7 για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και δυο για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, σε τοπικές κοινότητες της Αργολίδας.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, σε συνεργασία με τις Ομάδες Πρόληψης & Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Αρκαδίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:
  • 40 ημεδαποί, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας,
  • 7 ημεδαποί, για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας,
  • 2 ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκαν 525 μέτρα καλωδίων .

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή  liberal.gr