Πυροσβέστης διακομίστηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο από το Κέντρο Υγείας της Ραφήνας ενώ μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη.
Ο πυροσβέστης εμφάνισε αναπνευστικά προβλήματα, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, αστυνομία και στρατός, προκειμένου να περιορίσουν τα μέτωπα της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη. Το έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με τους μετεωρολόγους να αναμένουν ύφεση στα 5-6 μποφόρ από τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 3 το πρωί, ωστόσο στη συνέχεια αναμένεται να ενισχυθούν και πάλι.

Ήδη, νωρίτερα, οι ριπές των ανέμων έφτασαν και στα δέκα μποφόρ, συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες για την περιοχή της Αττικής και για τον λόγο αυτό αποχώρησαν και τα αεροσκάφη Air Tractors, τα οποία δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η περιοχή όπου εκτείνεται η φωτιά είναι μικρή και σχετικά δύσβατη, με αποτέλεσμα οι επίγειες δυνάμεις να μπορούν να την αντιμετωπίζουν, από αέρος, ωστόσο, είναι πολύ δύσκολη η ταυτόχρονη πτήση πολλών εναέριων μέσων, διότι υπάρχει κίνδυνος στην κίνησή τους.

420 πυροσβέστες με 85 οχήματα στη μάχη με τα πύρινα μέτωπα

Σύμφωνα με το protothema.gr, συνολικά 420 πυροσβέστες με 85 οχήματα έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός έκανε πριν από λίγο νέα ενημέρωση για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα.

Ανέφερε επίσης ότι το ΓΕΣ έχει διαθέσει 22 στελέχη και η ΕΛ.ΑΣ. 282 αστυνομικούς για επιτήρηση των κατοικιών που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ενοίκους.

ΠΗΓΗ   protothema.gr