Κατάπληκτοι από την ομορφιά του μοντέλου έμειναν οι Γάλλοι αστυνομικοί που ακινητοποίησαν μια Bugatti Chiron Super Sport 300+.

Ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα που έχουν παραχθεί «έγραψαν» οι αστυνομικές αρχές της Γαλλίας, όταν αυτό «πιάστηκε» από ραντάρ ταχύτητας να υπερβαίνει το ανώτατο όριο ταχύτητας σε αυτοκινητόδρομο.

Οι άνδρες της γαλλικής χωροφυλακής είχαν στήσει μπλόκο στον αυτοκινητόδρομο Α11 που συνδέει το Παρίσι με τη Νάντη, όταν μια πανίσχυρη Bugatti Chiron Super Sport 300+ εντοπίστηκε να κινείται με 184 χλμ./ώρα, όταν το ανώτατο όριο ταχύτητας ήταν 130 χλμ./ώρα.

Η αστυνομία ακινητοποίησε το όχημα, βεβαιώνοντας πρόστιμο στον οδηγό του hypercar για υπερβολική ταχύτητα.

Το περιστατικό γνωστοποίησε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της στο facebook η χωροφυλακή στον νομό Έουρ-ε-Λουάρ, αναφέροντας τα εξής: «Ασυνήθιστη συνάντηση των αστυνομικών του αυτοκινητοδρόμου στην κοινότητα Thivars, οι οποίοι αναχαίτισαν όχημα που έχει παραχθεί σε μόλις 12 αντίτυπα παγκοσμίως: Την Bugatti Chiron 300SS των 1.600 ίππων».

Υπενθυμίζεται ότι η Super Sport 300+ αποτελεί την κορυφαία σε επίπεδο επιδόσεων έκδοση της Chiron που θα κατασκευαστεί σε συνολικά 30 μονάδες, με την καθεμία εξ αυτών να κοστίζει περί τα 4 εκατ. ευρώ.
Πηγή τροφοδότησης συνιστά ένας quad-turbo W16 βενζινοκινητήρας των 1.600 ίππων ο οποίος στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Η επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα δεν απαιτεί πάνω από 2 δευτερόλεπτα, την ίδια ώρα που η τελική ταχύτητα μπορεί να φτάσει τα 490 χλμ./ώρα, όπως έχει καταδείξει το ασύλληπτο ρεκόρ μιας ειδικά διαμορφωμένης εκδοχής του μοντέλου στην πίστα δοκιμών Ehra-Lessien της Volkswagen, το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι στις εκδόσεις παραγωγής η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 440 χλμ./ώρα.

Πηγή carandmotor.gr