Εξιχνιάστηκαν έντεκα περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στην Κορινθία


Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τέσσερα άτομα


Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ αυτή περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο

Από την εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -27.000- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, επτά (7) περιπτώσεις κλοπών και τέσσερις (4) περιπτώσεις αποπειρών κλοπής , στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (20.7.2022) το μεσημέρι, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας από 18 έως 33 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 23χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, την 19.7.2022 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, οι ανωτέρω εισήλθαν σε οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν τραπεζικές κάρτες και χρυσαφικά.

Μετά από άμεση κινητοποίηση, οι ανωτέρω αστυνομικοί τους εντόπισαν, στο Κιάτο Κορινθίας, όπου και τους συνέλαβαν. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα τους, βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν, ενώ κατασχέθηκαν επιπλέον διαρρηκτικά εργαλεία, -2- κινητά και το όχημα τους, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Επίσης, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες, μαζί με τον 23χρονο ημεδαπό, κατά το μήνα Ιούλιο του έτους 2022, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, είχαν διαπράξει συνολικά έξι (6) κλοπές σε οικίες, όπου αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και προσωπικά έγγραφα, καθώς και τέσσερις (4) απόπειρες κλοπών σε οικίες.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -27.220- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου , ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.


bordernews.gr