Στοχευόμενες αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση του παρεμπορίου


Συνελήφθησαν έξι άτομα για διάθεση και πώληση πλήθους απομιμητικών προϊόντων, στο Ηράκλειο


Κατασχέθηκαν περισσότερα από 10.000 είδη απομιμητικών προϊόντων ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ κ.α.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιούν αστυνομικούς ελέγχους με στόχο την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.

Κατόπιν τούτου από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις την 18.07.2022 και την 19.07.2022 σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου, σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.).

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί (4 άνδρες και 2 γυναίκες) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, κλιμάκιο των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου, τα οποία κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ημεδαποί.


Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 10.403 προϊόντα απομίμησης τα οποία αφορούν σε υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, καπέλα, γυαλιά ηλίου, παιδικά παιχνίδια κ.λ.π, που έφεραν πλαστά σήματα που ομοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιριών.


Από το κλιμάκιο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα κατ’ εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 69.000 Ευρώ.

Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό των 1.365.032 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.



bordernews.gr