Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε την Τρίτη 19/07/2022 στα Πατήσια, καθώς σύμφωνα με το βίντεο – ντοκουμέντο που εξασφάλισε το securitynews.gr αδίστακτος κακοποιός, με την απειλή όπλου εισήλθε σε σούπερ μάρκετ της οδού Νάξου και στη κυριολεξία άδειασε το ταμείο!


Το χρονικό της ληστείας

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης, όταν λίγο μετά τις 23:02 άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και με κράνος ασφαλείας, εισήλθε εντός του σούπερ μάρκετ, προκειμένου να διαπράξει μία ακόμη ληστεία καθώς όπως πληροφορείται το securitynews.gr η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει πέσει θύμα πολλών ληστειών και κλοπών κατά το παρελθόν.

Με χαρακτηριστική άνεση και αφού έχει διαπιστώσει, ότι στο κατάστημα δεν βρίσκονται πελάτες και λοιπό προσωπικό ο δράστης εισήλθε στο σούπερ μάρκετ και με «χειρουργικές» κινήσεις προχώρησε σε μια ληστεία, που όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές στο securitynews.gr αποτελεί καρμπόν παρομοιότυπων περιστατικών κάτα το πρόσφατο παρελθόν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο αδίστακτος κακοποιός δρούσε βάση προμελετημένου σχεδίου, μιας και για αρκετή ώρα ήταν εκτός της επιχείρησης «σκανάρωντας» τον χώρο και τις αντιδράσεις της υπαλλήλου που ήταν στο ταμείο.

«Θα σε σκοτώσω εάν ειδοποιήσεις Αστυνομία. Άδειασε το ταμείο γιατί δεν θα πας σπίτι σήμερα»

Με την είσοδό του στο σούπερ μάρκετ, ο κακοποιός, που σύμφωνα με πληροφορίες «μιλούσε σπαστά ελληνικά» δίχως να χάσει στιγμή προέταξε όπλο και απείλησε την έντρομη υπάλληλο του καταστήματος λέγοντάς της πως: «Θα σε σκοτώσω εάν ειδοποιήσεις Αστυνομία. Άδειασε το ταμείο γιατί δεν θα πας σπίτι σήμερα».

Η υπάλληλος, ενώ στην αρχή του βίντεο φαίνεται πως σαστίζει, εντούτοις γρήγορα ανταποκρίνεται στα «θέλω» του δράστη και προχωρά στη σταδιακή αφαίρεση των χρημάτων από το ταμείο του καταστήματος.

Σε εκείνο το σημείο ο σκληρός κακοποιός, αντιλαμβάνεται ότι τα χρονικά περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν και διατάζει την υπάλληλο να μην χρονοτριβεί και να αδειάσει ολόκληρο το ταμείο σε μια σακούλα.

Η γυναίκα υπακούει και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χρήματα και δράστης έχουν «κάνει φτερά» με ένα ακόμη επεισόδιο ένοπλης ληστείας να καταγράφεται στους ασύρματους της Ελληνικής Αστυνομίας λίγο αργότερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ το κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε στις 23:10 και στο σημείο έφθασε ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ με την υπόθεση πλέον να βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης από την αρμόδια υπηρεσία του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάκος


ΠΗΓΗ  securitynews.gr