Αιματηρό επεισόδιο στους Αγίους Αναργύρους  EUROKINISSI

Ξεκαθάρισμα μεταξύ αντιπάλων συμμοριών ήταν το χθεσινοβραδινό περιστατικό, με τρεις νεκρούς και τρεις τραυματίες, εκ των οποίων και οι δύο αστυνομικοί που προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον δράστη, ο οποίος και κατέληξε.


Σε ξεκαθάρισμα για ναρκωτικά μεταξύ αντιπάλων συμμοριών Αλβανών, αποδίδεται το περιστατικό που ξεκίνησε την αιματηρή βραδιά στα Πατήσια.

Στο περιστατικό ενεπλάκησαν συνολικά επτά Αλβανοί και ο τελικός απολογισμός είναι 3 νεκροί και 3 τραυματίες. Αρχικά, οι κακοποιοί που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα, στήνοντας καρτέρι στους αντιπάλους τους, έκλεισαν τον δρόμο στο αυτοκίνητο που επέβαινε ως συνοδηγός, ο ένοπλος που κατέληξε νεκρός ύστερα στους Αγίους Αναργύρους.

Ο δράστης με το που του έκλεισαν τον δρόμο, βγήκε έξω και άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον οδηγό του άλλου αυτοκινήτου και να τραυματίσει ακόμη δύο.

Ο συνοδηγός του άλλου αυτοκινήτου που τραυματίστηκε επιχείρησε να διαφύγει πεζός και η σύντροφος του δράστη πάτησε γκάζι και τον παρέσυρε. Αυτός κατέληξε το πρωί στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» όπου είχε μεταφερθεί, ενώ ο άλλος τραυματίας ήταν εντελώς ελαφρά.

Αμέσως μετά ο σύντροφος της γυναίκας που συνελήφθη στο σημείο από προστρέξαντες αστυνομικούς, έτρεξε πιο πάνω, σταμάτησε υπό την απειλή όπλου έναν διερχόμενο πολίτη και του πήρε το αυτοκίνητο, μάρκας TOYOTA YARIS, με το οποίο κατευθύνθηκε επί της Λ. Δημοκρατίας 124, στους Αγίους Αναργύρους όπου παράτησε το αυτοκίνητο.

Εκεί μπήκε μέσα σε πρατήριο καυσίμων, δείχνοντας το όπλο του, όμως δεν έκανε κάτι και αποχώρησε. Η αλλόκοτη συμπεριφορά του συνεχίστηκε, καθώς ενδεχομένως τελούσε υπό την επήρεια ουσιών και στη συνέχεια κατευθύνθηκε πεζός λίγο πιο πάνω όπου μπήκε σε μία ταβέρνα και πάλι κραδαίνοντας το όπλο, αφαίρεσε 20 ευρώ από το ταμείο και βγήκε έξω.

Διερχόμενο περιπολικό της Άμεσης Δράσης, που στο μεταξύ το πλήρωμά του είχε λάβει από το κέντρο, την περιγραφή του και τον αναζητούσε, τον αντιλήφθηκαν όταν βγήκε έξω τον καταδίωξαν και τον κάλεσαν να παραδοθεί. Εκείνος έστρεψε το όπλο του εναντίον των αστυνομικών και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να απαντήσουν στα πυρά και οι αστυνομικοί. Αποτέλεσμα της ένοπλης συμπλοκής, ήταν να τραυματιστούν οι αστυνομικοί και να σωριαστεί νεκρός ο δράστης.

Οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μετέβη τη νύχτα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Εκεί παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, συνομίλησε με τους δύο τραυματίες αστυνομικούς και ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας τους.


Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρικάκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Μιλήσαμε με τους δύο αστυνομικούς μας, μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι γιατροί μας ενημερώνουν ότι είναι εκτός κινδύνου. Θέλω να πω δημοσίως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δύο αστυνομικούς γιατί έδρασαν με αυτοθυσία για να σώσουν τους πολίτες στα Πατήσια από τους δύο κακοποιούς.

Πληροφορηθήκαμε τα νέα καθώς ήμασταν δίπλα στους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, σε μια δύσκολη γειτονιά, όπου και εκεί ενισχύονται καθημερινά όλο και περισσότερο τα μέτρα αστυνόμευσης με σκοπό να στηριχθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Και πάλι ευχαριστώ στους δύο αστυνομικούς για τον επαγγελματισμό τους και την αποφασιστικότητα τους"
.

Σημειώνεται ότι στο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την επίσκεψη του Υπουργού στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, ακούγονται και οι διαβιβάσεις στους ασυρμάτους την στιγμή που έχει γίνει το περιστατικό στα Πατήσια και δίνεται περιγραφή στα περιπολικά προς αναζήτηση του υπόπτου.


Ο Υπουργός θα μεταβεί και σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο 401 ΓΣΝΑ για να επισκεφτεί εκ νέου τους τραυματίες αστυνομικούς. Την έρευνα και προανάκριση για το περιστατικό την έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Θοδωρής Παναγιωτίδης

ΠΗΓΗ  news247.gr