Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί στην επίθεση με μολώτοφ στη ΔΑΕΑ

ΜΑΤ,ΔΑΕΑ,τραυματίες αστυνομικοί


Οι δράστες συμμετείχαν σε “αντιρατσιστικό πάρτυ” στην Πανεπιστημιούπολη και με μολώτοφ εξήλθαν και επιτέθηκαν στην έδρα των ΜΑΤ και των Επισήμων στην Καισαριανή


Στην έντονη επαναδραστηριοποίηση ομάδων του αντιεξουσιαστικου χώρου- το τελευταίο διάστημα- με καταδρομικές επιθέσεις που έχουν στόχο αστυνομικές δυνάμεις και υποδομές, το δόγμα που εφαρμόζεται απο την ΕΛΑΣ ειναι της .. αδράνειας. Μέχρι στιγμής εκτός από υλικές ζημιές σε εγκαταστάσεις και μεσα, δεν έχει προκληθεί σοβαρός τραυματισμός. Ωστόσο όπως επισημαίνεται “είναι συγκυρία που δεν έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες”.

Στην καταδρομική επίθεση με δεκάδες μολώτοφ στην έδρα της ΔΑΕΑ στην οδό Χίου στην Καισαριανή (03/07-01.40) είχε τέσσερις- ελαφρά- τραυματίες αστυνομικους . Μεταφέρθηκαν σε ιατρική φροντίδα στο Νοσοκομείο και έλαβαν εξιτήριο.

Η καταδρομική ομάδα- περίπου 50 ατόμων- με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν με περισσότερες από τριάντα βόμβες μολωτοφ στο κτήριο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, στην Καισαριανή. Στην αντίδραση των αστυνομικών οι ταραξιες έστησαν φλεγόμενα οδοφράγματα επί της Ούλοφ Πάλμε έστησαν οδοφράγματα, και ενεργούσαν επιθέσεις με πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών.

Οι δράστες αποχώρησαν χωρίς συλλήψεις, μεσα απο την Πολυτεχνειούπολη.

Αλεξίου Νάντια

ΠΗΓΗ   nantiareport.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου