Οι δράστες υποστήριξαν ότι προχώρησαν στην πράξη του «για πλάκα».

Στη σύλληψη τριών Ολλανδών ηλικίας 20 ετών που κατέβασαν ελληνική σημαία, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές Ρόδου την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του ΑΤ Αρχαγγέλλου έπειτα από ταχεία έρευνα κατάφεραν να συλλάβουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου τους τρεις αλλοδαπούς για προσβολή συμβόλου ιδιαίτερα εθνικής σημασίας και κλοπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από την αφαίρεση της ελληνικής σημαίας 28 τετραγωνικών μέτρων που υψώθηκε πριν μερικές ημέρες στο μεσαιωνικό φρούριο «Φερακλός» ή «Φαρακλενόν Κάστρο», που βρίσκεται σε ύψος 85 μέτρων με θέα το Χαράκι στην ανατολική ακτή του νησιού της Ρόδου.

Οι δράστες έκοψαν το σχοινί και προκάλεσαν φθορές και στον ιστό, ενώ πάνω του έγραψαν ένα προκλητικό μήνυμα κατά της χώρας μας στα αγγλικά.

Από την εξέταση βιντεοληπτικού υλικού διαπιστώθηκε ότι δράστες είναι οι τρεις αλλοδαποί μικρής ηλικίας, οι οποίοι νωρίτερα προκάλεσαν φθορές σε ένα κανό το οποίο έριξαν στα βράχια αλλά και σε ιερό ναό.

Οι τρεις αλλοδαποί ομολόγησαν τις πράξεις τους, υποστηρίζοντας ότι τελούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από προφορική εντολή της Εισαγγελέως Υπηρεσίας.


ΠΗΓΗ   tovima.gr