ΔΙ.ΑΣ και ΟΠΚΕ «τσάκωσαν» πιστολέρο στον Γέρακα

Το Κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε πληθώρα κλήσεων το απόγευμα του Σαββάτου 16/7/2022 για άτομο το οποίο κατά διαστήματα έβγαινε στο μπαλκόνι του σπιτιού του στον Γέρακα και πυροβολούσε με αυτόματη καραμπίνα.


Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάκος

Δίχως να χάσει στιγμή η Άμεση Δράση ενημέρωσε την ομάδα ΔΙ.ΑΣ που βρισκόταν κοντά στο σημείο προκειμένου να επιληφθεί του ζητήματος. Να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη ομάδα ΔΙ.ΑΣ είναι ιδιαίτερα έμπειρη σε επιχειρησιακά συμβάντα τέτοιου τύπου και άμεσα έφθασε στο σημείο για να επιληφθεί του συμβάντος.


Στην αρχή οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ δεν διαπίστωσαν κάτι, όμως στη συνέχεια συλλέγοντας πληροφορίες από γείτονες και δρώντας υπό κάλυψη, είδαν τον δράστη να έχει βγει  στο μπαλκόνι και να πυροβολεί αδιακρίτως.

Η πρώτη τους ενέργεια ήταν να ενημερώσουν άμεσα το Κέντρο της Άμεση Δράσης, όπου και στάλθηκε επόπτης της Δ/νσης Β.Α. καθώς και ομάδα Ο.Π.Κ.Ε. Σε συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθη από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. ο δράστης και άλλοι τρείς φίλοι του, ενώ μέσα στην οικεία κατόπιν νομότυπου ελέγχου βρέθηκαν εκτός από την καραμπίνα, συνολικά πέντε όπλα τύπου ρέπλικα και κρότου, ναρκωτικά, καθώς και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων.

Οφείλουμε να τονίσουμε ως securitynews.gr, ότι ο συντονισμός του εκφωνητή του κέντρου με τον  επόπτη και τις δυνάμεις στο σημείο του συμβάντος έφεραν άριστο αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα, ότι η καλή συνεργασία Κέντρου – ομάδας εδάφους φέρνει άριστα αποτελέσματα.


ΠΗΓΗ   securitynews