Ληστεία σε εργαστήριο αδαμαντοδεσίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν τα ξημερώματα τέσσερις δράστες, αποσπώντας συνολική λεία αξίας 100.000 ευρώ μέσα σε μόλις 2 λεπτά


Σύμφωνα με βίντεο κάμερας ασφαλείας από παρακείμενο κατάστημα που βρίσκεται επίσης στην οδό Κλεισούρας, οι διαρρήκτες φαίνονται καρέ-καρέ να φτάνουν με ένα αυτοκίνητο μπλε χρώματος μάρκας Volskwagen, με τους τρεις να «ξηλώνουν» το ρολό της εισόδου με λοστούς και βαριοπούλες, ενώ ο τέταρτος έμεινε απ’ έξω κρατώντας έναν πυροσβεστήρα σε περίπτωση που καταφθάσει η αστυνομία πριν εξαφανιστούν από το σημείο.

Όπως αναφέρει το voria.gr, οι διαρρήκτες ήρθαν από την οδό Βενιζέλου και χρειάστηκαν μόλις 2 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα για να αποσπάσουν από το εσωτερικό του εργαστηρίου χρηματοκιβώτιο που περιείχε κοσμήματα, σημαντικά έγγραφα και πολύτιμα πετράδια, συνολικής αξίας περίπου 70.000 έως 100.000 ευρώ.

Αφού φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου αποχώρησαν περίπου ένα λεπτό προτού φτάσουν στο σημείο οι πρώτες αστυνομικές δυνάμεις, όπως φαίνεται και στο βίντεο



Στη διάθεση της αστυνομίας βρίσκεται και δεύτερο βίντεο από τη ληστεία, αλλά από το πίσω μέρος του καταστήματος, όπου φαίνεται ένας από τους δράστες να αναζητά κι άλλα αντικείμενα αξίας στο χώρο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η μπροστινή κάμερα του εργαστηρίου καταστράφηκε από τους δράστες κατά την άφιξή τους.



Οι ιδιοκτήτες παρακολουθούσαν ζωντανά στο κινητό τους τις σκηνές τις διάρρηξης από την κάμερα ασφαλείας στο κατάστημά τους.


«Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να βλέπεις τους κόπους μίας ζωής να χάνονται μέσα σε δύο λεπτά και να πρέπει να αντικατασταθούν καθώς και να αποζημιωθούν και οι πελάτες», δηλώνει η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, Βάνα Σαββαΐδου, σύμφωνα με το voria.gr.

«Στις 3 παρά 20 μας ενημέρωσε η εταιρεία σεκιούριτι πως χτυπούσε ο συναγερμός του καταστήματος. Άμεσα μπήκαμε στις κάμερες από τα τηλέφωνά μας και είδαμε να έχουν σπάσει τις τζαμαρίες του μαγαζιού μας και να μεταφέρουν το χρηματοκιβώτιο», λέει η κ. Σαββαΐδου και συνεχίζει τονίζοντας πως μπήκαν στο αμάξι και έφθασαν κατευθείαν στο σημείο.

«Μιλούσαν ελληνικά καθώς τους άκουσα να λένε "πάμε, πάμε, πάμε". Η σιγουριά των κινήσεών τους φανερώνει πως ήξεραν πού πήγαιναν», προσθέτει η ίδια.

ΠΗΓΗ   efsyn.gr