“Τις 15.000 ευρώ που βρήκατε στη σύντροφο μου προέρχονται απο την εργασία μου σε πλυντήριο αυτοκινήτων», είπε στους άνδρες της Διώξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος.


Αμφότεροι χθες και αφού απολογήθηκαν ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς εγγυοδοσία. Επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ήτοι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία στο αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους κάθε 1η και 15η του μήνα. Η 27χρονη Ελληνίδα εμφανιζόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως concierge σε υπηρεσίες «Hospitality Management» σε Μύκονο και Ντουμπάι και συζούσε με τον 28χρονο Αλβανό στην περιοχή Αργύραινα, όπου είχαν νοικιάσει σπίτι.

Η επιχείρηση σύλληψης τους

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στην διάθεση τους, εντόπισαν αρχικά τον 28χρονο Αλβανό στην περιοχή “Ταγκού”, δίπλα στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, 15 Ιουλίου. Ιδίοις όμμασι διαπίστωσαν να προβαίνει στην πώληση δυο νάιλων αυτοσχέδιων συσκευασιών που περιείχαν κοκαϊνη, μικτού βάρους 0,5 και 0,6 γραμμαρίων αντίστοιχα σε έναν τουρίστα από το Ισραήλ, λαμβάνοντας από τον ίδιο το ποσό των 200 ευρώ. Στην ενοικιαζόμενη μηχανή του ο φερόμενος ντίλερ είχε επιπλέον 565 ευρώ.

Δυο ώρες αργότερα, συγκεκριμένα στις 16.20, οι άνδρες της Δίωξης ναρκωτικών του Λιμενικού, εντόπισαν την σύντροφο του 28χρονου, έξω ακριβώς από την οικεία όπου συγκατοικούν. Πάνω της, σύμφωνα με την δικογραφία, είχε δυο νάιλον διάφανες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη 3,4 γραμμαρίων, μια αυτοσχέδια διάφανη συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη 0,9 γραμμαρίων, μια πλαστική συσκευασία Depon με περιεχόμενο: Μια νάιλον αυτοσχέδια διαφανή συσκευασία με κοκαϊνη 5,2 γραμμαρίων, μια ακόμη ίδια συσκευασία με 0,7 γραμμάρια κοκαϊνης και άλλη μια παρόμοια με 0,7 γραμμάρια κόκας. Σε μια δεύτερη πλαστική συσκευασία Depon, εντοπίστηκε κοκαϊνη 5,4 γραμμαρίων καθώς και τρεις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με περιεχόμενο MDMA 0,7 γραμμαρίων έκαστη.

Οι άνδρες του Λιμενικού που συμμετείχαν στην επιχείρηση εξαπλάγησαν όταν βρήκαν στην κατοχή της 27χρονης concierge 21,740 ευρώ. Το παραπάνω χρηματικό ποσό βρέθηκε μέσα στην τσάντα της και στους αστυνομικούς είπε ότι προέρχεται από την εργασία της ως concierge. Επισημαίνεται ότι η27χρονη τη στιγμή που εντοπίστηκε από τους άνδρες της Δίωξης, είχε μόλις μπει στο αυτοκίνητο της με σκοπό να απομακρυνθεί από το σπίτι τους.

Στη συνέχεια οι λιμενικοί έκαναν επιτόπια έρευνα στην οικεία του ζευγαριού. Εκεί βρήκαν μια πλαστική σακούλα, μέσα στην οποία υπήρχαν έως και 1000 νάιλων διάφανες αεροστεγές συσκευασίες που χρησιμοποιούντα, σύμφωνα με την δικογραφία, για τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών. Ακόμη εντοπίστηκε μια ζυγαριά Bella Cucina δυναμικότητας 2 γραμμαρίων έως 5 κιλών, ένα χάρτινο κουτί μέσα στο οποίο υπήρχαν τα παρακάτω χρηματικά ποσά: 1040 ευρώ, 570 αμερικανικά δολάρια, 420 λίρες Αγγλίας, 115 Dirham Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, 200 Leke Αλβανίας, 55 δολάρια Αυστραλίας, 20 Ελβετικά φράγκα.

Ο 28χρονος Αλβανός φερόμενος ως ντίλερ δήλωσε ότι όλες οι ναρκωτικές ουσίες είναι δικές του, όπως και τα χρήματα που βρέθηκαν εντός της οικίας, τα οποία και προέρχονται από την εργασία του σε πλυντήριο αυτοκινήτων στη Μύκονο. Επιπλέον είπε ότι μέρος των χρημάτων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την σύντροφο του , ήτοι το ποσό των 15.000 ευρώ, είναι δικά του, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για την προέλευσης τους. “ Τα ξένα χαρτονομίσματα αποτελούν φιλοδωρήματα», εξήγησε.

Ο Αλβανός υπάλληλος σε πλυντήριο αυτοκινήτων είχε στην κατοχή του ένα Iphone 13 pro Max αξίας 1.300 ευρώ καθώς και ένα ακόμη smart phone, μάρκας Samsung. Η concierge είχε πάνω της ένα iphone 12. Οι παραπάνω συσκευές κατασχέθηκαν και πρόκειται να εξεταστούν από το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών.

Ο δικηγόρος του 28χρονου Αλβανού, κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι «ο εντολέας μου δεν έχει ουδεμία σχέση με εμπορία ναρκωτικών, προκύπτει αυτό δε με σαφήνεια από τα στοιχεία της δικογραφίας. Επιπρόσθετα, ουδέποτε έχει απασχολήσει τη δικαιοσύνη και δεν κρίθηκε ύποπτος φυγής ή ύποπτος τέλεσης έκνομων πράξεων για αυτό και αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και στη κρίση των δικαστικών λειτουργών που παραμένει ανεπηρέαστη από δημοσιεύματα και λαϊκά δικαστήρια».


ΠΗΓΗ  directus.gr