Σε ολονύχτιο θρίλερ έχει μετατραπεί η πτώση του μεταγωγικού αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα, στην περιοχή του Παγγαίου Όρους μεταξύ των περιοχών Παλαιοχώρι και Αντιφίλιπποι, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες και στο σημείο υπάρχουν τοξικά αέρια στην ατμόσφαιρα.

Το αεροσκάφος τύπου Antonov συνετρίβη λίγο μετά τις 23.00 του Σαββάτου (16.7.2022) στην Καβάλα, καθώς πετούσε με 4 κινητήρες, ο ένας εκ των οποίων είχε πάρει φωτιά και ο πιλότος ζήτησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Καβάλας, όμως δεν τα κατάφερε.

Στο Antonov επέβαιναν 8 άτομα και μετέφερε 12 τόνους επικίνδυνου φορτίου, όπως χαρακτηρίζεται κάθε φορτίο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει έκρηξη.

Πράγματι, από τη συντριβή προκλήθηκαν εκρήξεις και στην ατμόσφαιρα υπάρχουν τοξικά αέρια, γι’ αυτό και η πυροσβεστική, αρχικά, εξέδωσε συστάσεις για χρήση μάσκας στους κατοίκους της περιοχής ενώ θα σταλεί και μήνυμα από το 112 για να κλείσουν πόρτες και παράθυρα στα σπίτια αλλά και να μην ανοίξουν τα κλιματιστικά ή ακόμη και να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Έρευνα με drone πριν πλησιάσουν οι πυροτεχνουργοί

Στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες και 7 οχήματα αλλά και κλιμάκια της 2ης και 4ης ΕΜΑΚ. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ φορούν ειδικές στολές χημικής προστασίας και αναμένουν την άφιξη των πυροτεχνουργών του Τμήματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων του στρατού ώστε να πλησιάσουν τη φλεγόμενη άτρακτο και να ερευνηθεί το φορτίο που μετέφερε το Antonov, το οποίο εικάζεται ότι ήταν πυρομαχικά.



Πριν, όμως, την έρευνα των εξειδικευμένων στελεχών της ΕΜΑΚ και των πυροτεχνουργών, θα γίνουν ειδικές πτήσεις με drone ώστε να ερευνηθεί η γύρω περιοχή και να κριθεί ασφαλής, για να την πλησιάσουν, καθώς το σκοτάδι είναι πυκνό, επειδή 5 χωριά έχουν μπλάκ άουτ. Το πιο πιθανό είναι οι έρευνες από τα πεζοπόρα τμήματα να ξεκινήσουν με το πρώτο φως της ημέρας.



 ΠΗΓΗ   newsit