Αστυνομική επιχείρηση για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα


Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής


Κατασχέθηκαν συνολικά -11.924- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -15- γραμμάρια κοκαΐνης και ένα κινητό τηλέφωνο

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες του Σαββάτου (06.08.2022), στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, αλλοδαπός διακινητής ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος του, καθώς και σε βάρος ενός ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η σύλληψη εντάσσεται στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών για τον εντοπισμό εμπόρων ναρκωτικών, που πραγματοποιήθηκε από το μεσημέρι του Σαββάτου (06.08.2022) έως το πρωί της Κυριακής (07.08.2022), ενώ, προηγήθηκε κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, κατά την οποία πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση των δύο ατόμων, ενώ εξακριβώθηκε και χώρος απόκρυψης –κρυψώνα- ναρκωτικών ουσιών.


Συγκεκριμένα, ο αλλοδαπός συνελήφθη σε περιοχή της κεντρικής Κέρκυρας, κοντά σε σημείο με πυκνή βλάστηση, που μαζί με τον ημεδαπό χρησιμοποιούσαν για να αποκρύπτουν ναρκωτικές ουσίες και τη στιγμή της σύλληψης του, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στην «κρυψώνα» εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης -11.829- γραμμαρίων.


Ακολούθως, στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -50- γραμμαρίων, ενώ, επιπλέον, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (07.08.2022) στην οικία του ημεδαπού συγκατηγορούμενού του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κοκαΐνης βάρους -15- γραμμαρίων και ακατέργαστης κάνναβης βάρους -45- γραμμαρίων.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.


bordernws.gr