Μορφή χιονοστιβάδας φαίνεται που έχουν λάβει στην Ξάνθη οι ληστείες, οι κλοπές αυτοκινήτων και τα τροχαία ατυχήματα τα οποία οφείλονται στις «κούρσες» θανάτου των διακινητών που χρησιμοποιούν την περιοχή ως πέρασμα.

Τους τελευταίους μήνες το αίσθημα ανασφάλειας έχει διογκωθεί για τους κατοίκους της περιοχής, με τις ληστείες και τις κλοπές αυτοκινήτων να αποτελούν καθημερινό θέμα συζήτησης και προβληματισμού.

Η πρόσφατη θρασύτατη ληστεία με θύμα έναν ιδιοκτήτη ΙΧ αυτοκινήτου στην Ξάνθη προκάλεσε κύμα έντονων αντιδράσεων, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται προς πάσα κατεύθυνση πως η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Τον χτύπησαν, το έκλεψαν και το έκαψαν!

Το βράδυ της Πέμπτης «άγνωστοι» μέχρι στιγμής δράστες επιτέθηκαν σε έναν οδηγό αυτοκινήτου, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο σταθμευμένο όχημά του. Οι αδίστακτοι δράστες επιτέθηκαν στον οδηγό του οχήματος ασκώντας βία και χτυπώντας τον του πήραν το κλειδί, με τον ίδιο να αναγκάζεται να εγκαταλείψει το αυτοκίνητό του.

Οι θρασύτατοι ληστές ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί. Κλέβοντας το αυτοκίνητο απομακρύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση παίρνοντας μαζί τους το πορτοφόλι του θύματος που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, καθώς και διάφορα άλλα προσωπικά έγγραφα.

Η περιπέτεια του άτυχου οδηγού συνεχίστηκε, καθώς το όχημα εντοπίστηκε μετά από λίγες ώρες σε αγροτική περιοχή της Ξάνθης, κατεστραμμένο από φωτιά. Οι δράστες φρόντισαν πριν το εγκαταλείψουν να το τυλίξουν στις φλόγες, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στον ιδιοκτήτη.

Κλέβουν, καίνε και κυκλοφορούν

Αυτό ωστόσο που προκαλεί μεγαλύτερο προβληματισμό δεν είναι απλώς η θρασύτατη τακτική που εφάρμοσαν οι δράστες, αλλά το γεγονός πως αντίστοιχα περιστατικά (ενδεχομένως μικρότερης ή και μεγαλύτερης έντασης) αποτελούν σχεδόν ρουτίνα για το αστυνομικό δελτίο της περιοχής.

Δεκάδες είναι οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν πέσει θύματα αδίστακτων ληστών, οι οποίοι κλέβουν αυτοκίνητα και στη συνέχεια είτε τα «εξαφανίζουν», είτε τα εγκαταλείπουν αφού πρώτα τα μετατρέψουν σε παρανάλωμα του πυρός.

Μόλις πριν από μερικούς μήνες, είχαν καταγραφεί δεκάδες «επιθέσεις» σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην Ξάνθη, με τους διαρρήκτες να σπάνε τα οχήματα και να αφαιρούν μικρά χρηματικά ποσά ή και τίποτα απολύτως.

Μετά από έντονο κύμα αγανάκτησης των κατοίκων, η Αστυνομία προχώρησε συλλήψεις με τους δράστες να οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης και να αφήνονται τελικώς ελεύθεροι.

Σε αρκετές μάλιστα των περιπτώσεων οι δράστες παραμένουν «άγνωστοι» και συνεχίζουν τη δράση τους κυριολεκτικά ανενόχλητοι.

Σχεδόν σε καθημερινή βάση στα social media κάτοικοι της Ξάνθης αναρτούν φωτογραφίες των οχημάτων τους – τα οποία απέκτησαν με κόπο και στερήσεις – που έπεσαν θύμα κλοπής και ζητούν οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να τους οδηγήσει στα ίχνη των δραστών.

Η Ξάνθη άλλωστε έγινε πρόσφατα αρνητική πρωταγωνίστρια όταν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες έκλεψαν το φορτηγό της τηλεοπτικής παραγωγής της σειράς Κόκκινο Ποτάμι, του Μανούσου Μανουσάκη, που γυρίστηκε και στην περιοχή, αφαιρώντας μάλιστα εξοπλισμό πολλών χιλιάδων ευρώ.


ΠΗΓΗ   xanthinea