Αυξημένοι είναι οι έλεγχοι που διεξάγει η Τροχαία Θεσσαλονίκης το τελευταίο χρονικό διάστημα σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα. Τις τελευταίες ημέρες στο στόχαστρο των τροχονόμων βρέθηκαν τα «πειραγμένα» αυτοκίνητα και μηχανάκια. Πρόκειται για οχήματα και δίκυκλα με τροποποιημένα χαρακτηριστικά και εξατμίσεις που παράγουν υπερβολικό θόρυβο. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στο δυτικό τμήμα της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, βεβαιώθηκαν δεκάδες παραβάσεις και αφαιρέθηκαν στοιχεία κυκλοφορίας σε οδηγούς οχημάτων και μηχανών με θορυβώδεις εξατμίσεις. Επίσης, επιβλήθηκαν πρόστιμα για επίδειξη ικανοτήτων, τράβηγμα χειρόφρενου, χρήση ηχοσυστήματος μουσικής και στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

“Κάθε οδηγός οφείλει να σέβεται τον Κ.Ο.Κ. αλλά συγχρόνως πρέπει να σέβεται και τους συμπολίτες μας. Είναι ανεπίτρεπτο να κυκλοφορούν οχήματα που ηχορυπαίνουν. Θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση του ελέγχους σε όλη την πόλη” δήλωσε στο thestival ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θωμάς Γέρμανος.

Το πρόστιμο για την «πειραγμένη» εξάτμιση είναι 100 ευρώ, αφαιρούνται όλα τα στοιχεία κυκλοφορίας για 10 ημέρες και ο οδηγός υποχρεούται να περάσει ΚΤΕΟ για έλεγχο εκπομπής νόμιμου θορύβου.

Πηγή thestival.gr