Χιλιάδες Έλληνες έχουν κατεβάσει την άδεια οδήγησης στο smartphone μέσω του Gov.gr Wallet. Το έγγραφο έχει νομική ισχύ στη χώρα μας. Ισχύει το ίδιο αν ταξιδέψω στο εξωτερικό.


Με θέρμη υποδέχθηκαν το Gov.gr Wallet οι Έλληνες οδηγοί, καθώς χιλιάδες το έχουν ήδη περάσει στο κινητό τους τηλέφωνο. Το ψηφιακό δίπλωμα είναι έγγραφο πλήρως ισάξιο με το χάρτινο ή το πλαστικό, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα συναρμόδια υπουργεία.

Ο οδηγός που το έχει αποθηκεύσει στο smartphone δεν χρειάζεται να έχει μαζί του και το έγχαρτο. Με το ψηφιακό δίπλωμα μπορεί να κινηθεί παντού με απόλυτη νομιμότητα και να το επιδείξει στον αστυνομικό ή τον ελεγκτή χωρίς κανένα πρόβλημα.


Η ψηφιακή άδεια οδήγησης είναι ξεκάθαρα ελληνική λειτουργία και αφορά μόνο κίνηση εντός της χώρας. Αν ταξιδέψεις στο εξωτερικό, είτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε οπουδήποτε αλλού, το ηλεκτρονικό δίπλωμα δεν έχει καμία ισχύ. Οπότε θα πρέπει να έχεις μαζί σου το έγχαρτο έγγραφο

Πώς τσεκάρει η αστυνομία το ψηφιακό δίπλωμα

Ο έλεγχος εγκυρότητας του ψηφιακού εγγράφου πραγματοποιείται δείχνοντας στον αστυνομικό ή τον ελεγκτή το QR code του εκάστοτε εγγράφου. Αφού ο αστυνομικό/ελεγκτής «σκανάρει» με τη δική του συσκευή το QR code σας, τότε θα πρέπει να δώσετε (ή όχι) έγκριση για τον έλεγχο αυτό μέσα από την εφαρμογή του Gov.gr Wallet.


Δείτε εδώ τα πάντα για το ψηφιακό δίπλωμα

Εφόσον δώσετε έγκριση, τότε θα εμφανιστεί ένας 6-ψήφιος κωδικός τον οποίο μπορείτε να αναφέρετε ή δείξετε στον αστυνομικό/ελεγκτή. Μόνο - και μόνον τότε - όταν ο αυτός εισάγει επιτυχώς τον κωδικό αυτό, θα μπορεί να δει τα στοιχεία της ψηφιακής άδειας οδήγησης σας.


ΠΗΓΗ gocar.gr