Με βασικό θέμα τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την Τρίτη υπό τον Μητσοτάκη


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει, στις 16:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, σε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με βασικό θέμα τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο 1.500 μετανάστες προσπάθησαν από τον Έβρο να εισβάλλουν στην Ελλάδα την προηγούμενη Πέμπτη.

"Μέσα σε ένα 24ωρο και κυρίως βραδινές ώρες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα 1.500 μετανάστες", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Όπως δήλωσε ο υπουργός τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μεγάλη κλιμάκωση στο φαινόμενο με τις παράνομες μετακινήσεις μεταναστών. "Έχουμε συλλάβει 60 διακινητές αλλοδαπούς τις τελευταίες ημέρες που είχαν στημένα κυκλώματα να φέρουν αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα μας", πρόσθεσε ο ίδιος.

Εξήγησε ότι οι διακινητές προσπαθούν ιδίως το καλοκαίρι, που τα νερά του ποταμού πέφτουν, να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε νησίδες.

"Μερικοί θέλουν την ελληνική αστυνομία να κάνει τους βαρκάρηδες", είπε ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέροντας παράλληλα ότι " πρέπει να σταματήσουν να ονειρεύονται ότι θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα τα κάνουμε ξέφραγο αμπέλι".

ΠΗΓΗ   thetoc.gr