Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Κάλυμνο για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Κατασχέθηκαν -41- γραμμ. ηρωίνη, κ.α.


Συνελήφθησαν χθες (Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022) στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, 51χρονος και 38χρονη ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές ποινικές δικογραφίες για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα:

Χθες το βράδυ, έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων σχετικά με υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, εντοπίσθηκε ο 51χρονος κατά την άφιξη στο νησί με πλοίο της γραμμής Ρόδος-Πειραιάς ο όποιος αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών και του επικειμένου ελέγχου απέρριψε στη θάλασσα ύποπτη συσκευασία.

Η συσκευασία ανασύρθηκε και προέκυψε ότι, περιείχε δέκα «φιξάκια» ηρωίνη συνολικού βάρους 40,1 γραμμαρίων. Επιπλέον, στην κατοχή του δράστη βρέθηκε το χρηματικό πόσο των 50 ευρώ, ένα αιχμηρό αντικείμενο και ένα κινητό τηλέφωνο.

Νωρίτερα, απογευματινές ώρες της ιδίας ημέρας, έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε ερεύνα στην κατοικία της 38χρονης κατά την οποία βρέθηκε στην κατοχή της ηρωίνη βάρους 1 γραμμαρίου.

Οι ανευρεθείσες ναρκωτικές ουσίες μαζί με τα υπόλοιπα πειστήρια κατασχέθηκαν.

Ο 51χρονος συλληφθείς θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων των Αστυνομικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών.


bordernews.gr