Στη φυλακή οδηγείται με απόφαση του Μονομελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Ρόδου, 31χρονος αλλοδαπός από το Πακιστάν ο οποίος εξύβρισε και απείλησε δύο πρώην γυναίκες συναδέλφους του, ενώ προκάλεσε και φθορές στην επιχείρηση!

Το δικαστήριο με πρόταση και της κ. εισαγγελέως της έδρας έκρινε ένοχο τον αλλοδαπό για τα αδικήματα της απειλής, εξύβρισης και φθοράς ξένης περιουσίας επιβάλλοντάς του συνολική ποινή φυλάκισης 20 μηνών (δηλαδή 10 μήνες φυλάκιση για κάθε μία πράξη απειλής, 5 μήνες φυλάκιση για την εξύβριση και 7 μήνες φυλάκιση για τη φθορά ξένης περιουσίας).

Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο στέλνει για τρεις μήνες στη φυλακή τον 31χρονο Πακιστανό, ενώ τους υπόλοιπους 12 μήνες αποφάσισε να ανασταλούν υπό τους όρους της εμφάνισής του κάθε 1η και 15η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της μη προσέγγισης των δύο γυναικών σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων και της απαγόρευσης επικοινωνίας μαζί τους με ηλεκτρονικά μέσα.

Πρόκειται για μία σημαντική απόφαση καθώς γίνεται η εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα με τον οποίο δίδεται η δυνατότητα στο δικαστήριο να στείλει στη φυλακή τον κατηγορούμενο ακόμη και για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Τις δύο κοπέλες εκπροσώπησε προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του αλλοδαπού ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής, ενώ ο 31χρονος κατηγορούμενος δεν είχε δικηγόρο για να τον εκπροσωπήσει.

Η υπόθεση πήρε τν δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλαν η 29χρονη υπεύθυνη της επιχείρησης και η 26χρονη υπάλληλος κατά του αλλοδαπού, ο οποίος επίσης εργαζόταν μαζί τους και απολύθηκε πριν από περίπου ενάμιση μήνα.

Όπως κατέθεσαν στο δικαστήριο οι δύο μάρτυρες, ο αλλοδαπός τις εξύβρισε και τις απειλούσε ενώ πριν λίγο καιρό (9 Ιουλίου 2022) είχε πετάξει μία σακούλα που κρατούσε κοντά στην επιχείρηση η οποία περιείχε μπουκάλια με βενζίνη.

Ωστόσο προχθές (8 Αυγούστου) στις 10.20 το βράδυ, ο κατηγορούμενος δεν περιορίστηκε μόνο στην εξύβριση αλλά έστειλε και ηχογραφημένο απειλητικό μήνυμα στην 26χρονη υπάλληλο όπου μεταξύ των οποίων της έλεγε ότι «θα τη σκοτώσει». Στη συνέχεια ο Πακιστανός μετέβη στον δεύτερο χώρο που διατηρεί η επιχείρηση και έσπασε ένα πάγκο.

Μάλιστα, μιλώντας στο δικαστήριο η 26χρονη είπε πως όσο διάστημα εργάζονταν μαζί ο αλλοδαπός την παρενοχλούσε σεξουαλικά.
Πάντως απολογούμενος ο 31χρονος αλλοδαπός, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και είπε στο δικαστήριο ότι μένει στην Ελλάδα τα τελευταία επτά χρόνια και το μόνο που κάνει είναι σπίτι-δουλειά και δουλειά-σπίτι.

«Δεν απείλησα, ότι μιλάω είναι αλήθεια» είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο κατά την απολογία του ο αλλοδαπός.

Την ενοχή του αλλοδαπού, όπως κατηγορείται ζήτησε στην πρόταση της η εισαγγελέας της έδρας, ενώ ο δικηγόρος των δύο γυναικών που έκαναν την καταγγελία κ. Κιουρτζής, έκανε λόγο στην αγόρευσή του μεταξύ άλλων για «ποινικά κολάσιμο και αναξιοπρεπή τρόπο με τον οποίο ο 31χρονος τέλεσε τα αδικήματα σε βάρος των δύο κοριτσιών».

Πάντως ο καταδικασθείς Πακιστανός που πλέον, μετά την απόφαση του δικαστηρίου οδηγείται στη φυλακή για τρεις μήνες, άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεσή του θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό το επόμενο διάστημα.

Πηγή rodiaki.gr