Πονοκέφαλο προκαλούν στις αρχές τα παράνομα κυκλώματα διακινητών, τα οποία προσπαθούν πάντα και βρίσκουν τρόπους να μεταφέρουν μετανάστες, από τον Έβρο, στην ενδοχώρα


Από πέρυσι στον Έβρο παρατηρείται μία αύξηση στις απόπειρες εισόδου στη χώρα, που φτάνει μέχρι και το 20%. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, τις ελληνικές αρχές προβληματίζει επίσης και ότι οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι τα κυκλώματα των διακινητών αλλάζουν πάρα πολλές φορές τα σχέδιά τους και ψάχνουν πάντα τρόπο να είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τους Έλληνες αστυνομικούς και να αποφεύγουν τις συλλήψεις. Το τελευταίο σχέδιό τους είναι να χρησιμοποιούν, προκειμένου να μεταφέρουν τους παράτυπους μετανάστες, από τον Έβρο στην ενδοχώρα, Βόσνιους οδηγούς με τροχόσπιτα, που προσποιούνται ότι είναι τουρίστες.

Μόνο της τελευταία εβδομάδα, η ελληνική αστυνομία έχει συλλάβει εννέα Βόσνιους οι οποίοι νοίκιαζαν τροχόσπιτα κι έβαζαν στις καμπίνες τους παράτυπου μετανάστες τους οποίους έχουν παραλάβει από τις ακτές του Έβρου. Μάλιστα, αυτή την περίοδο, τα κυκλώματα των παράνομων διακινητών χρυσοπληρώνουν τους Βόσνιους οδηγούς, ακριβώς γιατί έχουν στενέψει πάρα πολύ τα περιθώρια. Οι έρευνες που γίνονται και τα μπλόκα είναι τόσα πολλά που πλέον οι μετανάστες προτιμούν να πληρώσουν μέχρι και 1.500 ευρώ το κεφάλι, για να επιβιβαστούν σε αυτά τα τροχόσπιτα με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη.




ΠΗΓΗ   ethnos.gr