Στις αυξημένες μεταναστευτικές ροές διακίνησης παράτυπων μεταναστών μέσω του ορεινού όγκου της Περιφέρειας ΑΜΘ , και ιδιαίτερα μέσω των βουνών Φαλακρού , Όρβηλου και Μενοικίου καθώς και του μονοπατιού Ε6 , αναφέρθηκε σε σχετική ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας , Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ .

Συγκεκριμένα αναφέρει :

Πριν από λίγες μέρες ενημερώθηκα από τους ανθρώπους που προετοιμάζουν τον υπερμαραθώνιο νύχτας βουνού "Six Peaks", για τις φθορές που προκλήθηκαν από αγνώστους στο Καφέ της Χιονότρυπας στην κορυφή του Φαλακρού, για τις οποίες ενημερώσαμε άμεσα τις αρμόδιες αρχές.

Για το λόγο αυτό επισκέφτηκα την Παρασκευή 19 Αυγούστου το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, το Τελωνείο Εξοχής, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Νευροκοπίου Ιγνάτιο Μωυσίδη και τον Διοικητή του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου που εδρεύει στο Οχυρό, Γιάννη Μαυρογιάννη.

Κατά την επίσημη ενημέρωση που είχα από τους εξαιρετικούς Αξιωματικούς της Αστυνομίας μας, διαπίστωσα ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αυξημένες ροές παράτυπων μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο προς την ελληνική ενδοχώρα, και ιδιαίτερα προς την Περιφέρεια ΑΜΘ. Η διέλευση αυτών των ανθρώπων από τους διακινητές τους γίνεται μέσω της οροσειράς Ροδόπης, των δικών μας βουνών Φαλακρού, Όρβηλου και Μενοικίου, και του Μονοπατιού Ε6 που είναι σημαδεμένο στο GPS και το χρησιμοποιούν ως πέρασμα.

Μετά από ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση και αύξηση των περιπόλων στην περιοχή του ΧΚ Φαλακρού το επόμενο διάστημα εκ μέρους του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης, που βάση της Ελληνικής νομοθεσίας, είναι το μόνο υπεύθυνο. Συμφωνήσαμε επίσης να έχουμε στενότερη συνεργασία το προσεχές διάστημα.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ειδικού οχήματος και υπό την καθοδήγηση του πολύπειρου γυμναστή και ψυχής των αγώνων βουνού του νομού Δράμας Michail Papadopoulos , πραγματοποιήσαμε επιτόπια αυτοψία και καταγραφή των ζημιών στο Καφέ της Χιονότρυπας αλλά και στο Καταφύγιο που βρίσκεται στη βάση του ΧΚ του Φαλακρού. Παρόντες καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης στο Λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου, οι συνεργάτες μου Παύλος Ατματζίδης Pavlitos Pavlitos και ο Ηλεκτρονικός Δημήτρης Χατζηγεωργίου, Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Δράμας.

Θερμές ευχαριστίες εκ μέρους όλων των Δραμινών, θέλω να απευθύνω προς τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κάτω Νευροκοπίου Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου και όλους τους εθελοντές του Πεζοπορικού και Ορειβατικού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου, για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του χώρου του Καφέ της Χιονότρυπας μετά τις φθορές που προκλήθηκαν από αγνώστους.

Σημαντική ήταν και η επίσκεψη στο Τελωνείο Εξοχής και η δρομολόγηση λύσεων σε χρόνια προβλήματα σε μία από τις σημαντικότερες πύλες εισόδου της Ελλάδας από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Καλή επιτυχία στους αγώνες "Six Peaks" που ξεκινούν το Σάββατο 20 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα από την πλατεία των Πύργων.












ΠΗΓΗ   bordernews.gr