Την ικανοποίησή του για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του προσωπικού εξέφρασε από τη Σάμο ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, που πραγματοποίησε υπηρεσιακή επίσκεψη κατά το διήμερο 5 και 6 Αυγούστου, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης, πλοίαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Χριστιανό.
Διαπίστωσε, όπως είπε, το υψηλό ηθικό των λιμενικών της Σάμου, ενώ συνεχάρη τα στελέχη για τον επαγγελματισμό, τη φιλοτιμία και την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύουν καθημερινά στην εκτέλεση της αποστολής τους και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το έργο τους.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, συναντήθηκε με τον λιμενάρχη Σάμου, αντιπλοίαρχο Δημήτριο Τσινιά, και ενημερώθηκε εκτενώς για το έργο και τη δραστηριότητα της τοπικής λιμενικής Αρχής, καθώς και για τα προβλήματα που
αντιμετωπίζει.
Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη της Υπηρεσίας, να επισκεφθεί τα πλωτά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που επιχειρούν στην περιοχή και να συνομιλήσει με τους κυβερνήτες και τα πληρώματά τους.
Ο αρχηγός συναντήθηκε με τον διοικητή της 79 Α.Δ.Τ.Ε. “Μυκάλη”, ταξίαρχο Νικόλαο Λαμπιδώνη, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της περαιτέρω βελτίωσης
της συνεργασίας Στρατού Ξηράς και Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη Σάμο.
Επίσης, είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, Ζωή Τσερέ, αλλά και με τον μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, κ. Ευσέβιο.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Σάμο, ο αντιναύαρχος παρέστη στις εκδηλώσεις εορτασμού της 198ης επετείου της Ναυμαχίας της Σάμου και της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, που διοργάνωσε ο δήμος Ανατολικής Σάμου, στο
Πυθαγόρειο, και κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως.

Πηγή samosvoice.gr