Ακόμα ένα περιστατικό κλοπής ακριβών ελαστικών και ζαντών αυτοκινήτου σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή την φορά, άγνωστοι «χτύπησαν» ένα πολυτελές αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες, μάρκας BMW, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην κεντρική οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό εκτιμάται ότι σημειώθηκε βραδινές ώρες της Κυριακής και, όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr, οι δράστες ακολούθησαν την «κλασική» τους μέθοδο. Στις θέσεις από τις τέσσερις ρόδες του αυτοκινήτου που αφαίρεσαν τοποθέτησαν κομμάτια από ξύλο για να το κρατήσουν στον «αέρα», ενώ έγιναν «καπνός» πριν τους αντιληφθούν οι περαστικοί και ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για το μοναδικό περιστατικό που καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα, αφού είχαν προηγηθεί τουλάχιστον τέσσερα παρόμοια περιστατικά.

Στις 19 Ιουλίου, άγνωστοι δράστες δεν δίστασαν να αφαιρέσουν και τους τέσσερις τροχούς από ένα μαύρο Renault με βουλγαρικές πινακίδες, το οποίο ήταν σταθμευμένο στον κεντρικό δρόμο της Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ έσπασαν και το τζάμι του συνοδηγού, πιθανότατα για να αφαιρέσουν αντικείμενα αξίας.

Στις 11 Ιουνίου, άγνωστοι δράστες είχαν κλέψει τα τέσσερα ζαντολάστιχα από το αυτοκίνητο μάρκα BMW του αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Δημητριάδη, ενώ λίγες ημέρες αργότερα σημειώθηκε αντίστοιχη κλοπή, ξανά στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με τους αετονύχηδες να «γδύνουν» ένα VW Scirocco.

Στις 19 Ιουνίου καταγράφηκε ακόμη ένα περιστατικό κλοπής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με «θύμα» ένα υβριδικό Toyota Yaris. Οι επιτήδειοι ξήλωσαν από προφυλακτήρες και καθίσματα, μέχρι προβολείς, αλλά και ολόκληρο το ταμπλό του αυτοκινήτου μαζί με τις τέσσερες ρόδες, ενώ κατάφεραν να διαφύγουν με την μεγάλη «μπάζα» ανταλλακτικών, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν.

Πηγή thestival.gr