Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Διακινητής μεταναστών ετών… 13: Ταρίφα 350 ευρώ από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη

Παράτυπους μετανάστες με κλεμμένο αυτοκίνητο φέρεται να διακινούσε ένας 13χρονος Έλληνας, έναντι του ποσού των 350 ευρώ, το οποίο επρόκειτο να εισπράξει για δρομολόγιο από την Καβάλα προς τη Θεσσαλονίκη.

Αυτό αποκάλυψε η 17χρονη φίλη του, η οποία συνελήφθη ως συνοδηγός του συγκεκριμένου οχήματος και απολογήθηκε σήμερα στον ανακριτή.

Η 17χρονη αφέθηκε τελικά ελεύθερη υπό τον όρο της ανάθεσης της επιμέλειάς της σε επιμελητή ανηλίκων, ενώ ο οδηγός αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές, αφού κατάφερε να διαφύγει.
Το χρονικό της υπόθεσης

Επρόκειτο για μία ακόμη υπόθεση παράνομης διακίνησης μεταναστών που αποκάλυψαν αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, όταν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου αυτοκίνητο που κινούνταν στην Εγνατία Οδό (στο ύψος των διοδίων της Ανάληψης) εντοπίστηκε να μεταφέρει τρεις μετανάστες από τη Συρία. Ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη.

Τελικά προσέκρουσε σε προστατευτικές μπάρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας εκ των διακινούμενων.

Η 17χρονη συνελήφθη επιτόπου, ενώ ο οδηγός εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε. Η ανήλικη κατηγορούμενη υπέδειξε στην απολογία της ως οδηγό τον 13χρονο φίλο της, λέγοντας ότι πείστηκε από δύο μετανάστες να κάνει την μεταφορά έναντι χρηματική αμοιβής.

Πηγή lawandorder.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου