Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Από την Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί μέλη κυκλώματος παράνομης διακίνησης αλλοδαπών

Γ.Ε.Δ. ΑττικήςΗ όλη επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) και του προγράμματος EMPACT, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών, που ηγείται η χώρα μας


Από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας, αποδομήθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών από την Τουρκία στη χώρα μας, μέσω της περιοχής του Έβρου, με σκοπό την εν συνέχεια προώθησή τους σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Μετά από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την 15-9-2022, στις περιοχές της Κυψέλης και του Άγιου Παντελεήμονα, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί. Πρόκειται για ηγετικό μέλος του κυκλώματος και ενός ακόμα βασικού μέλους που φέρεται πως είχε συνάψει σημαντικό αριθμό συμφωνιών.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας αστυνομικής δράσης, συνελήφθη ένας επιπλέον αλλοδαπός, στερούμενος εγγράφων νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου ή εξόδου, της κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και της πλαστογραφία. Παράλληλα στη δικογραφία περιλαμβάνονται κατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα ακόμη 5 αλλοδαποί.

Όπως προέκυψε τα μέλη του κυκλώματος σε συνεργασία και με έτερες εγκληματικές ομάδες που δρουν στην Τουρκία, αναλάμβαναν τη διοργάνωση παράνομων προωθήσεων από την Τουρκία στην χώρα μας, μέσω της περιοχής του Έβρου.

Ακολούθως, μεριμνούσαν για τον εφοδιασμό των αλλοδαπών με τα απαραίτητα, παρέχοντάς τους ρουχισμό, φαγητό και εισιτήρια και την προώθηση τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είτε μέσω του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών είτε από άλλα περιφερειακά αεροδρόμια.

Τα μέλη του κυκλώματος, αναλάμβαναν τη συνοδεία των μεταναστών στα αεροδρόμια, ώστε να επιτύχουν την επιβίβασή τους στις καθορισμένες αεροπορικές πτήσεις, ενώ σε περίπτωση μη επιτυχημένης επιβίβασής τους, επιχειρούσαν να τους προωθήσουν από άλλο αεροδρόμιο με τη χρήση άλλων διαβατηρίων.

Το κύκλωμα για τη κάλυψη της παράνομης δράσης του λειτουργούσε ως «βιτρίνες» ταξιδιωτικό γραφείο για την έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων με τη χρήση των πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων τα οποία κατάρτιζαν, καθώς και κατάστημα εμπορίας ψιλικών ειδών (ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ), το οποίο λειτουργούσε ως γραφείο παράνομων εξωτραπεζικών συναλλαγών με τη μέθοδο «HAWALA» .

Από συνδυαστική μελέτη των στοιχείων της υπόθεσης προέκυψε ότι το κύκλωμα έχει συνάψει τουλάχιστον -570- συμφωνίες παράνομης προώθησης μεταναστών.

Μέσα από τη λειτουργία του συστήματος «HAWALA» διαφαίνεται ότι μόνο από το Μάιο έως το Νοέμβριο του 2021 το κύκλωμα παρέλαβε από υποψήφιους για προώθηση μετανάστες χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις -120.000- ευρώ.

Η όλη επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) και του προγράμματος EMPACT, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών, που ηγείται η χώρα μας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

bordernews.gr 
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου