Μετανάστες από την Τουρκία στον Έβρο (φωτογραφία αρχείου)  AP PHOTO/EMRAH GUREL

 Οι τουρκικές Αρχές ανέφεραν στις ελληνικές πως περισσότεροι από 400 μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί σε νησίδα του Έβρου εντός της ελληνικής Επικράτειας στα Λάβαρα. Χάθηκε η οπτική επαφή μαζί τους, ανησυχία για τις τουρκικές κινήσεις


Σε ένα πολύ χοντρό «παιχνίδι» που παίζουν οι Τούρκοι σε βάρος των ελληνικών Αρχών εξελίσσεται η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών σε νησίδα του ποταμού Έβρου.

Αρχικά, οι τουρκικές Αρχές απέστειλαν σήμα (notification) στο διασυνοριακό όργανο, στο οποίο ανέφεραν πως 400 μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί σε νησίδα στα Λάβαρα από την ελληνική πλευρά.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και την διάσωσή τους με πλήθος δυνάμεων της Αστυνομίας που έχουν ζητήσει και την συνδρομή της ΕΜΑΚ από την Πυροσβεστική. Αρχικά φέρεται να υπήρξε οπτική επαφή με τους μετανάστες από την ελληνική πλευρά, κατά την οποία διαπιστώθηκε επίσης, ότι στην κοντινή τουρκική πλευρά που σχεδόν εφάπτεται με την νησίδα είχε παραταχθεί πλήθος αντρών της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής (Jandarma).

Από την ΕΛ.ΑΣ. σηκώθηκε drone για να αποκτήσουν καλύτερη επαφή και εικόνα και στο μεταξύ οι μετανάστες είχαν εξαφανιστεί από το συγκεκριμένο σημείο. Πλέον γίνονται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και προσπαθούν να διαπιστώσουν οι ελληνικές Αρχές μήπως οι τουρκικές Αρχές έχουν συγκεντρώσει εκείνοι πάλι τους μετανάστες και τυχόν τους μεταφέρουν σε άλλο σημείο…

Σε κάθε περίπτωση η όλη κατάσταση έχει εξελιχθεί σε θρίλερ για γερά νεύρα με αθώες ψυχές στα χέρια των Τούρκων που μετατρέπονται σε πάλι σε υβριδικό όπλο εναντίον της Ελλάδας και σε κάθε περίπτωση θα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες εισροές με μία και μόνο διακίνηση και μάλιστα διακίνηση με την παρουσία, αν όχι από τα ίδια του όργανα του τουρκικού κράτους.


ΠΗΓΗ news247.gr