Συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 3.500 ευρώ
επιβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 35χρονο αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής που κατηγορείται για ζωοκλοπή, ζωοκτονία, κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα μας!

Ο αλλοδαπός μαζί με 43χρονο συμπατριώτη του είχαν κριθεί ένοχοι τον Νοέμβριο του 2016 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για την κλοπή από στάβλο κτηνοτρόφου από την Ιαλυσό τεσσάρων κατσικιών τα οποία αφού τα σφαγιάσανε επιτόπου, τα φόρτωσαν στο αυτοκίνητό τους και έφυγαν!

Οι δύο αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής δεν είχαν εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου, ωστόσο είχαν κριθεί ένοχοι, ερήμην, για ζωοκτονία και ζωοκλοπή και τους είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 7.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, στον καθένα!

Στα μέσα Μαΐου 2017 αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού εντόπισαν στη Δημοτική Ενότητα Πεταλούδων Ρόδου τον 43χρονο Αλβανό και καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου και εν συνεχεία στις φυλακές.

Ωστόσο, διά του συνηγόρου του κ. Στέλιου Αλεξανδρή κίνησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να δικαστεί εκ νέου για την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, κάτι που έγινε στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου τον Νοέμβριο 2018.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Σταύρου Παναγιωτακόπουλου, επέβαλε στον 43χρονο αλλοδαπό ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 2.500 ευρώ ενώ αποφάνθηκε η απέλασή του μετά την έκτιση της ποινής του.

Στη δικαιοσύνη όμως εκκρεμούσε και η έφεση του 35χρονου, η οποία προσδιορίστηκε και εκδικάστηκε χθες από το δευτεροβάθμιο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Αναλυτικά, το δικαστήριο επέβαλε στον 35χρονο Αλβανό, 5 έτη κάθειρξης και 2.000 ευρώ πρόστιμο για την πράξη της ζωοκλοπής και 5 έτη κάθειρξης και 2.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για τη ζωοκτονία από κοινού, ένα έτος φυλάκιση για κλοπή από κοινού και ένα έτος φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ για την παράνομη είσοδο στη χώρα μας, δηλαδή κατά συγχώνευση, συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 3.500 ευρώ.

Το ασυνήθιστο αυτό περιστατικό για τα δεδομένα της Ρόδου σημειώθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2010 όπως είχε καταγγείλει ο ιδιοκτήτης του στάβλου 63 ετών από την Ιαλυσό και άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία εντόπισε και συνέλαβε δύο από τους δράστες ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας τρίτος επίσης αλβανικής καταγωγής ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου με το οποίο οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη (198/2012), μισή ώρα πριν τα μεσάνυκτα οι τρεις αλλοδαποί μετέβησαν στο στάβλο του κτηνοτρόφου στην Παστίδα και εκεί έσφαξαν δύο κατσίκες και δύο κατσικάκια, ενώ αφαίρεσαν ένα ηλεκτρικό πριόνι και ένα κασελάκι με διάφορα χασαπομάχαιρα.

Σημειώνεται πως και ο 43χρονος βρισκόταν παράνομα στη χώρα μας.

Πηγή rodiaki.gr