Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων από τις Ενώσεις Αστυνομικών και Συνοριοφυλάκων στη Καρδίτσα


Μετά από τη δρομολόγηση ενός χρόνιου αιτήματος ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Καρδίτσας, ξεκίνησε ένας νέος κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων με πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες του τόπου μας.

Για τη μέγιστη διεκδίκηση των νέων αιτημάτων μας και την ισχυροποίηση των θέσεών μας, αποφασίστηκε από τα προεδρεία μας η σύσταση κοινής αντιπροσωπείας των Αστυνομικών Ενώσεων του Νομού μας για την προώθηση του διεκδικητικού μας πλαισίου.

Στα πλαίσια αυτών των συναντήσεων, κοινή αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Καρδίτσας κ. ΝΟΥΣΙΟ Κωνσταντίνο, την Παρασκευή 26/ 08/ 2022 και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ Κωνσταντίνο, την Τετάρτη 21/ 09/ 2022.

Η αντιπροσωπεία στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση με τον κ. ΝΟΥΣΙΟ Κωνσταντίνο αποτελούνταν από τον πρόεδρο της Ε.ΑΣ.Υ. Καρδίτσας κ. ΜΑΚΡΗ Ιωάννη, τον πρόεδρο του ΣΩ.ΣΥ.ΑΣ. Καρδίτσας κ. ΣΒΕΡΩΝΗ Παναγιώτη, τον αντιπρόεδρο του ΣΩ.ΣΥ.ΑΣ. Καρδίτσας κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ Αθανάσιο και τον οργανωτικό γραμματέα της Ε.ΑΣ.Υ. Καρδίτσας κ. ΣΟΥΛΙΩΤΗ Βασίλειο, ενώ στην αντίστοιχη συνάντηση με τον κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ Κωνσταντίνο, από τον πρόεδρο της Ε.ΑΣ.Υ. Καρδίτσας κ. ΜΑΚΡΗ Ιωάννη, τον πρόεδρο του ΣΩ.ΣΥ.ΑΣ. Καρδίτσας κ. ΣΒΕΡΩΝΗ Παναγιώτη, τον αντιπρόεδρο του ΣΩ.ΣΥ.ΑΣ. Καρδίτσας κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ Αθανάσιο.

Κύριο Θέμα συζήτησης μεταξύ άλλων αποτέλεσε η ενημέρωση από πλευράς προεδρείων, του ενδεχόμενου επαναλειτουργίας της σχολής Αστυφυλάκων στη πόλη της Καρδίτσας και τα πιθανά οφέλη που θα επιφέρει ένα τέτοιο εγχείρημα τόσο στην αστυνομική οικογένεια όσο και στη τοπική κοινωνία.

Η αναβάθμιση των Αστυνομικών σχολών, η αύξηση των ετών φοίτησης των δόκιμων αστυφυλάκων, παράλληλα με την αναγκαία αύξηση των προσλήψεων στο Αστυνομικό Σώμα, επιφέρουν μια δυναμική συγκυρία που δεν θα πρέπει να χαθεί για την πόλη μας, καθώς η επαναλειτουργία του Τμήματος Δόκιμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας ισοδυναμεί με το άνοιγμα μιας νέας σχολής Πανεπιστημιακού επιπέδου στο Νομό μας.

Συνεχίζοντας την ίδια πετυχημένη τακτική που ακολουθήθηκε και για την επίλυση του κτηριακού προβλήματος των Αστυνομικών Υπηρεσιών της πόλης μας, συνεχίζουμε ενιαία να κοινωνούμε και να επιδιώκουμε συνεργασίες με φορείς και πρόσωπα που αγωνίζονται από τις θέσεις που κατέχουν, επιδιώκοντας ένα καλύτερο αύριο για τους ανθρώπους που εκπροσωπούν.

-Ο-

Πρόεδρος Ε.ΑΣ.Υ. Καρδίτσας. ΜΑΚΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πρόεδρος ΣΩ.ΣΥ.ΑΣ. Καρδίτσας. ΣΒΕΡΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

bordernews.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου