Βίντεο ντοκουμέντο της δράσης της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, καταγράφει λεπτό προς λεπτό πώς οι Τούρκοι μεταφέρουν μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και στη συνέχεια τους διώχνουν προς την Ελλάδα.

Στο βίντεο που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Οpen ομάδα τουλάχιστον 50 μεταναστών φαίνεται να κατεβαίνουν από φορτηγό της στρατοφυλακής στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Οι κάμερες έχουν καταγράψει ακριβώς τη στιγμή που Τούρκοι στρατοχωροφύλακες έχουν κατεβάσει από το φορτηγό τους ομάδα παράτυπων μεταναστών και τους οδηγούν μέχρι το ποτάμι, ώστε να μπορέσουν να το περάσουν και να φτάσουν στην ελληνική πλευρά.

Λίγο νωρίτερα στο βίντεο υπάρχει ένα ακόμα πλάνο, όπου οι παράτυποι μετανάστες φαίνεται να είναι συγκεντρωμένοι γύρω από το φορτηγό της στρατοχωροφυλακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομικής συντάκτριας Μίνας Καραμήτρου, το εν λόγω πλάνο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς καταγράφει τη στιγμή που τους ψάχνουν τα πράγματα για να τους πουν, στη συνέχεια, πως θα πρέπει να επιλέξουν το μονοπάτι για να περάσουν απέναντι.

Σημειώνεται ότι όσες φορές έχουν περάσει το ποτάμι και έχουν συλληφθεί από τους Έλληνες συνοριοφύλακες, οι μετανάστες έχουν περιγράψει πως οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες τους κλέβουν χρήματα και ό,τι άλλο έχουν πάνω τους, μέχρι να τους αφήσουν να περάσουν το ποτάμι απέναντι.
Πηγή cnn.gr