Έρευνες προς σκόρπιες κατευθύνσεις από το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου για το μεγάλο κόλπο με κλοπή σε παλιό κοσμηματοπωλείο στο νησί, που σημειώθηκε ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού συνεχίζει τις έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, έχει όμως λιγοστά στοιχεία στα χέρια του, αφού το χρυσοχοείο δεν έχει κάμερα, ούτε συναγερμό και κανένας από τις διπλανές επιχειρήσεις δεν αντιλήφθηκε τίποτα.

Οι δράστες παραμένουν άφαντοι και το πιθανότερο είναι να έχουν φύγει από το νησί την επομένη κιόλας της κλοπής. Ισως να έχουν ακόμη και δικό τους σκάφος.

Το «χτύπημα» στο κοσμηματοπωλείο έγινε βάσει οργανωμένου σχεδίου από ανθρώπους, που είχαν μελετήσει τον στόχο τους.

Μέχρι τις 2, ξημερώματα Σαββάτου, όλα τα καταστήματα δούλευαν. Το κοσμηματοπωλείο έκλεισε στις 22:00, όμως υπήρχε πολύς κόσμος στην περιοχή.

Οι δράστες περίμεναν να σβήσουν τα φώτα των επιχειρήσεων και στη συνέχεια έδρασαν αθόρυβα και διακριτικά.

Κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, ούτε οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης που μένουν στο ίδιο κτίριο, στο οποίο λειτουργεί το κοσμηματοπωλείο.

Οι αστυνομικοί μελετούν με προσοχή κάθε στοιχείο της υπόθεσης και προσπαθούν να πιάσουν την άκρη του νήματος.

Οι δράστες αφαίρεσαν τα πάντα από το κατάστημα. Αδειασαν τις προθήκες, τα ράφια, άρπαξαν αντικείμενα μεγάλης αξίας, ακόμη και συλλεκτικά κομμάτια δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Στη συνέχεια έγιναν καπνός δίχως να αφήσουν πίσω τους στοιχεία.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η Σήμανση έλαβε αποτυπώματα, αστυνομικοί αναζητούσαν υλικό από κάμερες διπλανών επιχειρήσεων, μαρτυρίες που να αφορούν στους δράστες.

Εντούτοις, επαγγελματίες της περιοχής ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι κανείς δεν είδε ύποπτη κίνηση ατόμων. Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν σημειώθηκε κλοπή με λεία ανάλογου περιεχομένου όπως αυτή στο κοσμηματοπωλείο, γεγονός που προκαλεί εντύπωση.

Η κλοπή συζητιέται ευρέως στη Σκόπελο με τους επιχειρηματίες του νησιού να είναι προβληματισμένοι και να ανησυχούν και εκείνοι για τις επιχειρήσεις, αν και θεωρούν ότι το πιο λογικό είναι οι δράστες να έχουν φύγει από τη Σκόπελο.


Πηγη taxydromos.gr