Αντιπαλότητα και «αλληλοκαρφώματα» μεταξύ των πρωταγωνιστών των επιθέσεων σε Πλατεία Βάθη και Πετράλωνα.


Από το περιβάλλον των δύο θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης στην Πλατεία Βάθη, φαίνεται ότι προέρχονται οι εκτελεστές των Πετραλώνων, όπως προκύπτει από τις έως τώρα έρευνες των αρχων. Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, που αναζητούν τους δράστες της εκδικητικής δολοφονίας, έχουν καλή πληροφόρηση για την προέλευση και την ταυτότητα τους και διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Μάλιστα μετά και την κατάθεση που έλαβαν οι αστυνομικοί από τον 22χρονο που είχε τραυματιστεί στο λαιμό κατά την επίθεση της περασμένης Παρασκευής, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήδη είχαν στην κατοχή τους οι αρμόδιοι αξιωματικοί, αναφορικά με τους πιθανούς δράστες της ανθρωποκτονίας στα Πετράλωνα. Υπενθυμίζεται ότι ο 22χρονος ήταν εκείνος που αναγνώρισε το θύμα της εκτέλεσης ως το πρόσωπο που είχε πυροβολήσει σε βάρος του στην Πλατεία Βάθη.

Η τελευταία αιτία των αιματηρών διαφωνιών ανάμεσα στις αντίπαλες εγκληματικές ομάδες των Τούρκων υπηκόων, κουρδικής καταγωγής, φαίνεται ότι αφορούσε σύμφωνα με τις αρχές την... «πελατεία» μεταναστών προς προώθηση από την Τουρκία προς στην χώρα μας και από εκεί στην Ευρώπη.

Τα ίδια άτομα είχαν αναπτύξει αντιπαλότητα και για τα πόστα χορήγησης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, αλλά και και για στέκια διακίνησης ναρκωτικών. Παράλληλα φαίνεται ότι υπήρχαν ακόμα και «αλληλοκαρφώματα» ανάμεσά τους.

Αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, επισημαίνουν πως ο κουρδικής καταγωγής άνδρας που δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα, είχε στις τσέπες του 5.000 ευρώ, τα οποία όπως φαίνεται προέρχονταν από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δύο κατ’ οίκων έρευνες, σε σημεία που φαίνεται να είχε δηλώσει ως τόπους διαμονής, το θύμα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως δεν είχε μόνιμη διαμονή, κάτι που το έκανε με επιλογή του, προκειμένου να αποφεύγει τον εντοπισμό του από τους «αντιπάλους» και τις αστυνομικές Αρχές.

Το θύμα σύμφωνα με εκτιμήσεις ήταν τουλάχιστον 3 χρόνια στην Ελλάδα και το 2022 είχε συλληφθεί στο κέντρο της Αθήνας για διακίνηση ποσότητας ηρωίνης, με στοιχεία ταυτότητας Τούρκου υπηκόου, κουρδικής καταγωγής. Στις άλλες δύο επαφές που είχε με τις διωκτικές Αρχές, είχε δηλώσει Βούλγαρος και Σύρος.

Πηγή ieidiseis.gr