Οι δύο τραυματίες, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είχαν βρεθεί παράνομα στη χώρα μας και είχαν υποβάλει αίτημα ασύλου


Εμπλοκή σε υποθέσεις ναρκωτικών και παράνομης διακίνησης μεταναστών φέρεται να έχουν οι δύο τραυματίες από τους πυροβολισμούς που σημειωθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για δύο άτομα κουρδικής καταγωγής, τα οποία στο παρελθόν τους έχουν ποινικές εκκρεμότητες για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αλλά και στην κατασκευή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι αρχές Ασφαλείας εκτιμούν ότι το χθεσινό περιστατικό στην πλατεία Βάθη σχετίζεται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ είτε συμμοριών είτε μελών της ίδιας συμμορίας που σχετίζονται με τα πιο πάνω αδικήματα.

Παράλληλα, οι Αρχές δίνουν μεγάλη σημασία στην κατάθεση που θα δώσει ο τραυματίας που βγήκε το πρωί του Σαββάτου από το χειρουργείο, ενώ δεν αποκλείεται από την έρευνα που θα ακολουθήσει να βρεθούν και μπροστά σε κάποιο κύκλωμα παράνομης διακίνησης παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας ή ακόμη και διακίνησης απαγορευμένων ουσιών.

Οι δύο τραυματίες, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είχαν βρεθεί παράνομα στη χώρα μας και είχαν υποβάλει αίτημα ασύλου.

Οι σκηνές Φαρ Ουέστ που εκτυλίχθηκαν χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, με έναν άνδρα να βγάζει το πιστόλι και να πυροβολεί στη μέση του δρόμου τους δύο άλλους άνδρες, έχουν καταγραφεί σε βίντεο, ενώ σε βίντεο έχει καταγραφεί και ο δράστης της αιματηρής επίθεσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι βγάζει το πιστόλι, πυροβολεί σα να μην τον ενδιαφέρει ότι βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας και την ώρα εκείνη περνούν από το δρόμο ανυποψίαστοι πολίτες και πυροβολεί τους δύο άνδρες, από τους οποίους ο ένας πέφτει αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο και ο δεύτερος εξαφανίζεται, για να ζητήσει βοήθεια.



Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ότι ο δράστης να είναι άτομο που συχνάζει στην περιοχή και να είναι γνωστός στους καταστηματάρχες, γι’ αυτό και σήμερα θα αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στο σημείο της επίθεσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ   cnn.gr