Για δεύτερη φορά έγινε μάρτυρας σε βανδαλισμό


Απηύδησε από τις καταστροφές που προκαλούν αλλοδαποί, μη νόμιμοι μετανάστες, σε πολλά χωράφια και περιουσίες βόρεια της Κομοτηνής, μεταξύ των οποίων στο δικό του χωράφι. Ο λόγος για συμπολίτη μας ο οποίος γνωστοποίησε στον «Χ» το θέμα, ζητώντας να βρεθεί μία λύση προκειμένου να προφυλαχθούν οι περιουσίες στην περιοχή.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, μη νόμιμοι μετανάστες που έχουν ως πέρασμα την περιοχή μεταξύ Ασωμάτων και Ριζώματος, στην προσπάθειά τους να βρουν στέγη και φαγητό προκαλούν καταστροφές σε μαντριά και χωράφια της περιοχής. Πριν μερικές εβδομάδες αλλοδαποί είχαν εισβάλλει στην περιουσία του και συγκεκριμένα στο μαντρί, σκοτώνοντας μερικές κότες. Αυτή τη φορά κατέστρεψαν μέρος της περίφραξης του αγροκτήματος, ώστε να πάρουν οπωροκηπευτικά. Η ζημιά στην περίφραξη υπολογίζεται σε περισσότερα από 1000 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης έχει επικοινωνήσει για το θέμα με την Αστυνομία, ωστόσο καθίσταται αδύνατη η 24ωρη φύλαξη της περιοχής, καθώς τα περιστατικά που καλείται να διαχειριστεί η ΕΛΑΣ στο Νομό μας -όχι μόνο γύρω από το μεταναστευτικό- είναι αρκετά, ενώ το έμψυχο δυναμικό παραμένει υποστελεχωμένο.

Πηγή xronos.gr