Αυτόφωρη σύλληψη 2 ατόμων για διακεκριμένες κλοπές


Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Ομάδας «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης οδήγησε στην αυτόφωρη σύλληψη 2 ατόμων κατά τις μεσημβρινές ώρες χθες στην περιοχή του Δενδροποτάμου.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 52 και 22 σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε, κατά περίπτωση, δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, παράβαση του νόμου Περί Όπλων και περί αποδεικτικής ισχύος αστυνομικών ταυτοτήτων.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ. Φορτηγό και να κινούνται στην ευρύτερη περιοχή του Λιμανιού (δυτική είσοδος πόλης), αφού πρωτύτερα είχαν αφαιρέσει από σταθμευμένο όχημα τον καταλύτη του. Ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα που του έγιναν από τους αστυνομικούς και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να αποφύγει τον επικείμενο έλεγχο.

Ακολούθως, το εν λόγω φορτηγό προσέκρουσε σε 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα προκαλώντας υλικές ζημιές και συνεχίζοντας την πορεία του κατευθύνθηκε στην περιοχή του Δενδροποτάμου, όπου και τελικώς ακινητοποιήθηκε.

Κατά την προσπάθεια σύλληψης των ανωτέρω, ο 52χρονος αντιστάθηκε σθεναρά με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον τραυματισμό του αστυνομικού που επιχείρησε να τον δεσμεύσει.

Στον έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος ανευρέθηκαν συνολικά 3 καταλύτες αυτοκινήτων που όπως προέκυψε είχαν αφαιρεθεί την ίδια ημέρα από την ίδια περιοχή, 1 τροχός με δίσκους κοπής καθώς και 1 γρύλος ανύψωσης οχημάτων ενώ στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν 2 μαχαίρια.

Επιπλέον, στο όχημα επέβαινε και νεαρός ημεδαπός ο οποίος επίσης συνελήφθη καθώς τόσο αυτός, όσο και ο 22χρονος δεν είχαν προβεί σε έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ως όφειλαν.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


bordernews.gr