Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Φυλάκιση 19 ετών σε Ουκρανό δουλέμπορο

Συνολική ποινή φυλάκισης 19 ετών από την οποία θα εκτίσει τα 8 έτη, επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 31χρονο Ουκρανό που είχε συλληφθεί φέτος το καλοκαίρι, για τη μεταφορά μίας μητέρας και της ανήλικης κόρης της, από τα τουρκικά παράλια στην παραλία του Ενυδρείου της Ρόδου.

Ο αλλοδαπός, αν και μετά την απολογία του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος, ζήτησε δια της συνηγόρου του κας. Μαρίας Σκορδίλη να κινηθεί η διαδικασία ποινικής διαπραγμάτευσης το πρακτικό της οποίας και επικυρώθηκε χθες από το δικαστήριο.

Έτσι, ο 31χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 19 ετών από τα οποία βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας θα εκτίσει τα οχτώ.

Πιο αναλυτικά, η σύλληψη του Ουκρανού είχε γίνει τις πρωινές ώρες της Κυριακής 10 Ιουλίου 2022 από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, το οποίο και κάλεσε ιδιοκτήτης θαλάσσιων σπορ στην περιοχή του Ενυδρείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, όλα ξεκίνησαν με την ενημέρωση που είχε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, για την ύπαρξη ύποπτου ταχύπλοου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή «Ενυδρείο» της Ρόδου, το οποίο εκινείτο προς τις ελληνικές ακτές.

Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έσπευσαν στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή όπου εντόπισαν και ακινητοποίησαν το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος.

Στη συνέχεια, συνελήφθη ο 31χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του ταχύπλοου σκάφους, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δύο αλλοδαπές (μία γυναίκα και ένα ανήλικο κορίτσι), αμφότερες καλά στην υγεία τους, οι οποίες φέρεται να αποβιβάστηκαν από το ως άνω ταχύπλοο σκάφος.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου