Κάτι παραπάνω από την μισή ζωή μας από την ημέρα κατάταξης 04-10-1996 και δυστυχώς δεν άλλαξαν πολλά από τότε!

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο επαγγελματισμός η ευσυνειδησία και το φιλότιμο μας με το πέρασμα των χρόνων συνεχώς αυξάνεται...

Τα γλυκόπικρα συναισθήματα αυτής της πορείας, γίνονται εντονότερα τέτοιες επετειακές ημέρες και υπενθυμίζουν πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να κυλήσουν αυτά τα χρόνια καθώς και όσα υπολείπονται, αν η πολιτεία έδειχνε διαφορετικό πρόσωπο διαχρονικά, απέναντι στο θεσμό του ανακριτικού υπαλλήλου μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Η βαριά ευθύνη για το λειτούργημα που επιτελούμε έχει εμποτιστεί στο DNA μας και η τιμή και ο σεβασμός που εισπράττουμε από την κοινωνία και τον απλό κόσμο θα συνεχίσει να είναι ο οδηγός μας και να μας δίνει δύναμη και κουράγιο για την συνέχεια.... Χρόνια πολλά στην δεύτερη σειρά Πανελλαδικών εξετάσεων στην οποία ανήκω, καλή δύναμη με υγεία για όλους μας καθώς και τις οικογένειες μας!

Υ.Γ.1: Πότε επιτέλους η πολιτεία θα αναγνωρίσει επίσημα την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας;

Υ.Γ.2: Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν ακόμη ώστε η πολιτεία να αναγνωρίσει εμπράκτως τον πανεπιστημιακό χαρακτήρα σπουδών και εκπαίδευσης του θεσμού του Ανακριτικού υπαλλήλου μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων;

Υ.Γ.3: 26 ολόκληρα χρόνια χορτάσαμε από λόγια, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή έκπτωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο!

Λάζαρος ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ

Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Θ στην ΠΟΑΣΥ

Πηγή policenet.gr