Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Παξοί: Τούρκοι διακινητές πίσω από τον εφιάλτη 88 μεταναστών μέσα σε ιστιοφόρο – Τα χρήματα που πήραν

Οι Τούρκοι διακινητές πήραν τα χρήματα προκαταβολικά από τους μετανάστες και τους έβαλαν σε ιστιοφόρο. Ανοιχτά από τους Παξούς κινύνεψαν να πνιγούν…


Νέα στοιχεία για την περιπέτεια 88 μεταναστών που ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια, με προορισμό την Ιταλία. Το ιστιοφόρο έφτασε μέχρι τους Παξούς, αλλά εκεί άρχισε να βάζει νερά και τελικά βυθίστηκε. Δύο πλοία που βρίσκονταν στην περιοχή, μαζί με σκάφη του λιμενικού έσωσαν τους εξουθενωμένους ανθρώπους και τους διακινητές τους. Οι τελευταίοι ήταν 4 άντρες από την Τουρκία, που όπως διαπιστώθηκε είχαν πάρει τα χρήματα προκαταβολικά.

Ο κάθε μετανάστης πλήρωσε από 8.000 – 9.000 ευρώ, για το ταξίδι. Το ιστιοφόρο σκάφος, βυθίστηκε στα διεθνή ύδατα. Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των ανωτέρω συλληφθέντων διακινητών και σε άλλες υποθέσεις, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Ένα κρουαζιερόπλοιο και ένα εμπορικό πλοίο, που συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ως παραπλέοντα, περισυνέλεξαν τους μετανάστες. Τα δύο πλοία κατευθύνονταν προς την Πλαταριά της Θεσπρωτίας.


ΠΗΓΗ   newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου