Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν εκατόν πενήντα εννέα 159 δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθη ημεδαπός

Μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου στο πλαίσιο των δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, και σε εφαρμογή του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου που εφαρμόζεται στο πεδίο αυτό, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (01.10.2022) σε περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε εξαιρετικά δύσβατη αγροτική περιοχή, του Δήμου Ηρακλείου, φυτεία σε εννέα (9) διαφορετικά επίπεδα με συνολικά 159 κάνναβης τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως τρία (3) μέτρα, τα οποία αφού εκριζώθηκαν στη συνέχεια κατασχέθηκαν και συνελήφθη ημεδαπός ο οποίος εντοπίσθηκε πλησίον αυτής.

Στους χώρους της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αντικείμενα και πειστήρια σχετιζόμενα με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για εντοπισμό και σύλληψη λοιπών δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.



Πηγή astynomia.gr